Naslovna VESTI PSI HUMANOST NA DELU: Kako je čovek pomogao udomljenom, gojaznom psu da izgubi...

HUMANOST NA DELU: Kako je čovek pomogao udomljenom, gojaznom psu da izgubi 34 kilograma

0

Pre četiri godine čovek po imenu Džim Keri spasio je zlatnog retrivera, koji je bio napušten i čiji je život bio u opasnosti zbog prevelike težine.

Zbog loše ishrane i nedostatka kretanja, osmogodišnji retriver po imenu Nemo težio je čak 77 kilograma, što je više nego duplo od normalne težine ove rase.

DECA U ODŽACIMA BACILA PSA POD VOZ! Zadnje što je video bila su lica kojima je verovao…

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

VLASNICA GA IZBACILA IZ STANA: Pas tužno čeka u dvorištu zgrade – pati i kopni!

Keri je bio vrlo zabrinut kada je slučajno čuo ovu tužnu priču i nije mogao da ignoriše situaciju. On se dobrovoljno ponudio da svakodnevno izvodi Nema u šetnje, kako bi mu pomogao da izgubi nekoliko kilograma.

Porodica koja je čuvala retrivera prihvatila je Kerijevu ponudu, a Nemo mu je ubrzo prirastao za srce. Osetivši da ta porodica nije dovoljno posvećena psu i njegovom zdravlju, ovaj plemeniti čovek se ponudio da ga usvoji. Porodica se složila i Nemo je prešao da živi sa Kerijem, njegovom suprugom i njihovom ženkom zlatnog retrivera po imenu Moli.

Nova porodica se odmah konsultovala sa veterinarom koji je odredio novi i zdraviji režim ishrane. Zatim, Keri i Nemo su otpočeli sa jačim režimom vežbanja. Iako je to bilo u sred hladne zime u Viskonsinu, Keri i Nemo su redovno išli u šetnje, i to četiri puta na dan.

U naredne tri godine, Nemo je izgubio gotovu polovinu svoje telesne težine. Njegovo zdravlje se znatno poboljšalo. Međutim, zbog prevelike težine koju je nekada imao, stradali su mu ligamenti u kolenima. Ali, njegova nova porodica se složila da mu pruži neophodne operacije.

– On je najslađi i najnežniji pas i član naše porodice. Ne mogu da zamislim život bez njega! – rekao je Keri, koji skromno odbacuje ideju da je zapravo on taj koji je spasio Nema.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRANO ODVAJANJE mačića od majke OSTAVLJA POSLEDICE na njihovo ponašanje! Ne žurite sa tim!
Sledeći tekstNAJSLAĐA MEDICINSKA SESTRA: Ovaj mačak neguje i leči druge životinje (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime