Naslovna PETOPEDIJA PSI IGRAČKE ZA PSE: Usmerava ponašanje pasa ka bolje, a i psi se...

IGRAČKE ZA PSE: Usmerava ponašanje pasa ka bolje, a i psi se manje dosađuju sa njima!

0
igracke za pse petface

Plišana, krpena, ona koja pluta, kotrlja se, skakuće ili svetli u mraku – nije bitno koja, bitno je da je napravljena isključivo za vašeg psa. Igračke su neophodne psima da bi vežbali vilicu, ispoljili višak energije i razonodili se. Dostupne su u svakom pet shopu i različitih su dimenzija, materijala i izgleda i prilagođene potrebama različitih vrsta pasa.

Psi koji imaju više različitih igračaka se manje dosađuju. Igračke usmeravaju ponašanje psa prema boljem, pas troši više energije igrajući se sa njima, a takođe se možete igrati i zajedno. Dakle i za uspostavljanje kvalitetnog kontakta sa psom važnu ulogu igraju upravo igračke za pse. Ukoliko pas zavoli neku od igračaka veća je šansa da se sprovede i olakša dresura.

PROČITAJTE I:

IGRE SA PSIMA: Nisu hobi i zabava, već su izuzetno važne za ljubimce!

Važno je da se psu osiguraju igračke namenjene isključivo njima, vodeći pri tome računa o veličini i snazi psa. Naime, ukoliko je igračka premala ili premekana, postoji opasnost od gutanja igračke ili njenih delova. Takođe, korisno je nabaviti psu i neku igračku od konopca, budući da pri igranju s takvim igračkama pas ujedno čisti svoje zube.

igracke za pse petface

Naučite psa koje su igračke njegove i budite dosledni u tome, jer pas neće razumeti ako mu danas date da se igra klupkom od starih, pohabanih čarapa, a sutra mu zabranite igru sa istom! Ukoliko psu ne obezbedite adekvatne igračke, svaki predmet u kući može postati predmet njegovog interesovanja. Cipele, četke, različite plastične i kartonske kutije, delovi garderobe – najčešće čarape, upaljač za cigarete, kompjuterski miš… sve, ama baš sve će mu biti interesantno.  Ako pored ljubimca imate i dete, dečje igračke će biti najveća nepoznanica za vašeg ljubimca i sigurno će se odlučiti da istraži igračke ukoliko ne zna da to ne sme raditi. Psi nisu nimalo kreativni pa se svaka igra sa takvim igračkama obavezno završava njenim oštećenjem ili uništavanjem.

igracke za pse petface

Kao i ljudi, psi se sve manje igraju kako postaju stariji. Ali ako se podstiče, i stariji pas će se igrati. Jedna od zabavnih igračaka za vas i za psa je frizbi. Posebno je dobar za istrčavanje pasa. Lopte su takođe odlične za igru. Psu možete bacati lopticu i on će vam je donositi, zatim pas može skakati u vodu za loptom i slično. Lopte su odlična igračka, jer pas u igri sa njom troši mnogo energije i vežba. Trčanje za loptom drži psa u pokretu. Ljubimci takođe vole i igračke čiji su  krajevi raščerupani. Psi vole takve neuredne stvari, a posebno ih vole štenci. Pripazite na komade konopca koje je pas odgrizao, kako ih ne bi progutao. U pet šopovima se mogu pronaći i igračke sa konopcima, koje su odlične za bacanje i donošenje, igračke za glodanje, koje jačaju desni, i igračke za poslasticice. U igračkama za poslastice mogu se unutar igračke ubaciti poslastice do kojih pas treba doći i time je igranje još zanimljivije.  

igracke za pse petface

Naravno i sami možete napraviti igračke za svog ljubimca. Međutim, budite oprezni. Ove igračke ne smeju biti oštrih ivica i krajeva, moraju biti dovoljno čvrste kako se ne bi mogle lako pregristi ili truniti i tako povredili psa. Koristite boje koje nisu toksične za pse. Naš vam je savet da se ipak opredelite za već gotove igračke iz pet šopa. Idealno je da svog prijatelja povedete u kupovinu i vidite koja mu se najviše sviđa.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKuce iz Subotice imaju jednu veoma posebnu želju za Deda Mraza!
Sledeći tekstOTMICA: U centru grada, iz automobila UKRADEN ljubimac Čarli – osvanuli i snimci LOPOVA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime