Naslovna VESTI ZBOGOM INUKA: Još jedna životinjska vrsta NESTALA – uginuo jedini “tropski” polarni...

ZBOGOM INUKA: Još jedna životinjska vrsta NESTALA – uginuo jedini “tropski” polarni medved!

8
inuka petface

Nakon nosoroga po imenu Sudan, koji je bio jedini predstavnik severnih belih nosoroga na svetu, još jedna životinjska vrsta je danas nestala sa lica zemlje – Inuka takozvani “tropski” polarni medved!

Inuka je bio jedna od maskota Singapurskog zoološkog vrta, a uginuo je zbog bolesti vezanih za starost. Inuka je rođen u zoološkom vrtu 1990. godine, i sa 27 godina nadživeo je prosečnog polarnog medveda za više od jedne decenije.

inuka petface

– Zajednički smo doneli tešku, ali neophodnu odluku da ne oživljavamo Inuku iz humanih razloga, navedeno je u saopštenju singapurskog zoološkog vrta.

DAJ SVOJ GLAS: Peticija da se oslobodi Pica – „najtužniji medved na svetu“!

Nedavnim pregledima utvrđeno je da je Inuka imao artirtis, probelem sa zubima i infekciju uha. Zbog slabih udova jedva se kretao.

inuka petface

Ma koliko da smo želeli da zadržimo Inuku sa nama, što je moguće duže, naša najveća odgovornost je njegovo dobro. Naša odluka je bila da pustimo Inuku da ode, doneta na osnovu saznanja da njegovo zdravstveno stanje ozbiljno utiče na njega, izjavio je zamenik direktora Singapurskog rezervata, Čeng Ven-haur.

Prema njegovim rečima, obzirom na to da životinji nisu mogli da pruže kvalitetan život, odlučili su da je oslobode patnje. Inače, dobio je naziv “tropski” polarni medved, jer je živeo u posebno klimatizovanom prostoru, kao rezultat opsežnog programa uzgoja koji vodi zoološki vrt, tako da je bio prvi i jedini polarni medved koji se rodio u tropima.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIČA DANA: Napušteni pas iz Vranja pronašao novčanik i vratio ga vlasnici!
Sledeći tekstPRETUŽNO: Baka ne želi otići u dom, dok njen ljubimac Floki ne bude na sigurnom!

8 KOMENTARA

  1. “Tropski polarni medvjed” je jednako zivotinjska vrsta kao i “Novinar koji ne pise gluposti”. I jedno i drugo je, bojim se, pred izumiranjem…

    • Dragi Zorane, hvala na “lepim” rečima. Kao što vidite – DODALI SMO NAVODNIKE, koji su izostali, jer DA vrlo dobro znamo da TROPSKI i POLARNI ne idu zajedno. I verujte, znamo mnogo više od vas svakako, jer se temom životinja bavimo preko sedam godina. Kritiku i lepo možete poslati ljudima, ne vređajući ih, jer NIJE TEŠKO BITI FIN 🙂

    • Svaka cast Zorane. Bojim se da ste potpuno u pravu. A i verujem da bi se ne Srbija nego ceo svet slozio sa vama. 🙂

  2. Nisi dobro preveli tekst. Stvarno su ga zvali tropski polarni medved, jer je kao polarni medved rođen u tropima, ali stvarno takva vrsta medveda ne postoji.

    • Sve ok, izostanak navodnika je zbunio sve čitaoce. Naravno da znamo da ne može i TROPSKI I POLARNI, hvala u svakom slučaju na sugestiji 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime