Naslovna VESTI MAČKE ISPOVEST MAČKA ŽIKE: Preživeo sam, ali za dlaku…

ISPOVEST MAČKA ŽIKE: Preživeo sam, ali za dlaku…

0
bolesna macka petface

Ovo je ispovest mačka Žike, za koga odgovorno tvrdimo da je pravi heroj. Zahvaljujući vlasnicima koji su bili neodgovorni ili samo neinformisani Žika je pogledao smrti u oči… Ne znamo koliko je tvrdnja o 9 života mačke tačna, ali jedno je sigurno, Žika je, zahvaljujući ažurnim veterinarima dobio drugu šansu, i sada verovatno živi svoj drugi život! Ovo je istinita priča, koja će biti poučna svim vlasnicima…posebno MAČAKA!
„Jednog dana, potpuno iznenada, osetio sam da nešto sitno, ali jako brzo, juriša po mojoj koži… Znao sam da mi češanje neće pomoći, ali morao sam nekako svojim vlasnicima da stavim do znanja da, izgleda imam buve… Iz ove prespektive, ne znam da li je to bilo na moju sreću ili nesreću, ali ubrzo su mi stavili preparat protiv parazita. I onda je umesto, mira, spokoja i dana bez nesnosnog svraba, počeo pravi pakao… Ni sam ne znam šta se tačno dešavalo, jer je počela nesnosna groznica i sklapale su mi se oči. Kao kroz maglu, sećam se da su me odneli veterinaru koji je utvrdio da su mi umesto preparata za mačke, vlasnici dali preparat, koji se regularno nalazi u prodaji, ali je namenjen psima! Načuo sam glas veterinara koji grdi mog vlasika zato što je u veterinarskoj apoteci posegao za jeftinijim preparatom, a nije ni spomenuo da će ga dati mački.
Osećao sam se loše, noge su mi se same grčile, i telo mi je klonulo iz minuta u minut… Tri dana trajala je moja borba za život! Veterinar je rekao da se lečenje odvija u tri faze – blokada otrova, relaksacija i sanacija. Iskreno, nije mi bilo baš najjasnije šta to znači, ali sam odlučio da stisnem zube i izdržim sve što me čeka! Bili su to najteži trenuci mog života… Bežanje od komšijinog krvoločnog buldoga u poređenju sa ovom situacijom je, kako bih vam rekao… igrarija, odmor, druženje!

Trećeg dana moj vlasnik došao je u veterinarsku ambulantu da me odnese kući. Iskreno, bilo mi ga je pomalo žao jer ga je veterinar oštro kritikovao… Nekoliko puta ponovio je: „U apoteci naglasite kog ljubimca imate, tražite preparate koji su njemu namenjeni! Pravi ste srećnik što je Žika uopšte živ! Slični slučajevi uglavnom imaju koban ishod“.
Dragi moji prijatelji, mačke, mačori, vlasnici, moja priča neka vam služi kao naravoučenije! Borimo se zajedničkim snagama protiv malih, upornih i halapljivih parazita, ali vrlo pažljivo! Ako nam već oni prave probleme, ne postavljajmo bar zamke jedni drugima!

Ako će moja priča spasiti bar jedan mačiji život, ne hajem što sam sve ovo preživeo…“

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPas koji je osvojio svet: ON HRČE!
Sledeći tekstNAJEMOTIVNIJA REKLAMA: “Pas će ti pomoći da prevaziđeš traume”!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime