Naslovna VESTI ISTINA O ZOO VRTU U BORU – Svedočanstvo insajdera otkriva strahote!

ISTINA O ZOO VRTU U BORU – Svedočanstvo insajdera otkriva strahote!

0
Borski zoo vrt

Mnogo je oprečnih mišljenja povezano sa samim postojanjem zooloških vrtova. Ima onih koji su oduševljeni kao i onih koji su ljuti protivnici držanja najrazličitijih životinjskih vrsta u ovakvoj vrsti zatočeništva. Nedavno smo na Fejsbuk stranici Kućica za spas pronašli jedno potresno svedočanstvo bivše radnice Borskog zoo vrta koje govori o uslovima i okolnostima u kojima se drže životinje. Da li je to prava istina o zoo vrtu u Boru?

Borski zoo vrt

“Iako najmlađi vrt u Srbiji, otvoren 2011. godine, borski zoološki vrt poseduje više od 70 vrsta životinja i oko 130 jedinki smeštenih na 2 hektara nekadašnjeg parka. Neki od stanara vrta su medvedi, tigrovi, zebre, lame, majmuni, krokodili i mnogi druge životinje, ali definitivno najveće interesovanje izaziva beli lav Dušan, pripadnik treće generacije belih lavova u Srbiji i vrsta koju možete videti samo u borskom i beogradskom zoološkom vrtu.” Ovo je jedan od uobičajenih opisa zoo vrta u Boru koji se može pronaći na Internetu. Sve deluje prilično idilično ali stvarnost i nije baš takva… čak je, izgleda potpuno suprotna.

Pročitajte i ovo: ODBAČENA ZBOG OGROMNOG TUMORA! Jedna žena u njoj vidi samo LEPOTU!

Borski zoo vrt

Čula sam da im je medvedica uginula zbog neadekvatnog uvodjenja u anesteziju, uginule su 2 novonabavljene berberske ovce, trkačka kobila koja je bila suviša nervozna kada su trabali da je transportuju pa je direktor preuzeo stvari u svoje ruke, uspavao je, ona se nije probudila i onda je za dan, dva nabavio novu kobilu i sada svi lažu da je to ona stara. Majmun je pao i polomio butnu kost. Posle pet dana je uginuo u nesnosnim bolovima.” – priča ova radnica koja je zbog uslova rada i svega što je doživela u zoo vrtu odlučila da da otkaz.

Istina o zoo vrtu u Boru

Ona misli da su gotovo svi majmuni ostali veoma oslabljenog vida zbog neadekvatnog osvetljenja u prostoriji u kojoj provode najveći deo života. Jedno od najpotresnijih svedočanstava se odnosi na lavicu Taru koja 4 godine nije videla svetlo dana. Prema rečima ove radnice, ona je sa oko 3 godine počela da pokazuje simptome bolesti. Pošto je pregledana od više veterinara koji se nisu složili oko dijagnoze, odlučeno je da se izmesti iz kaveza sa ostalim lavovima. Smeštena je u kavez 3×3 metra i u jednu pomoćnu prostoriju u koju je zabranjen ulaz za posetioce. Čišćenje kaveza se obavljalo veoma retko. Slike govore sve.

Borski zoo vrt

Ovom stravičnom svedočenju pridružuje se i jedan posetilac zoo vrta. Prvi put je za priču o lavici Tari čuo od prijateljice koja je slučajno ušla u prostoriju u kojoj se drži Tara. Ona je bila šokirana uslovima u kojim je živela nesrećna životinja. Potom je i on posle izvesnog vremena otišao u Borski zoo vrt i lično se uverio da je Tara u veoma lošem stanju.

Pročitajte i ovo: NADICA JE POBEDILA! Borila se i preživela stravične bolesti!

U Boru se naveliko priča da je veliki broj životinja uginuo zbog uslova u kojima se drže i neadekvatne nege i ishrane. Govori se o jednoj ili dve antilope, kamili, kenguru, majmunu, jelenima lopatarima, nojevima, berberskim ovcama, medvedu, kozama, 2 orla mišara i mnogo drugih ptica i to većina u najboljim godinama života. Uprava zoološkog vrta na primedbe zaštitara i građana uvek odgovara da su životinje koje su iznenada nestale zapravo prebačene u druge zoološke vrtove! Ali to ne potkrepljuju nikakvim dokumentima i dokazima.

Borski zoo vrt

Da nešto zaista nije u redu u ovom zoo vrtu, možda najbolje svedoči i pokušaj jednog odbornika u Borskoj gradskoj skupštini da pokrene pitanje problema i odgovornosti u Borskom zoo vrtu. Kako se to završilo možete videti u videu.

Izvor:  Facebook Kućica za spas i Facebook Borani se pitaju

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstODBAČENA ZBOG OGROMNOG TUMORA! Jedna žena u njoj vidi samo LEPOTU!
Sledeći tekstGRETU ĆEMO PAMTITI ZAUVEK – Greta je umrla na slobodi i u miru.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime