Naslovna VESTI PSI HOROR NA SEVERU HRVATSKE: Otkrivena jeziva samica u kojoj su psići proveli...

HOROR NA SEVERU HRVATSKE: Otkrivena jeziva samica u kojoj su psići proveli TRI GODINE!

0
jeziva samica petface

Stari 3 godine i par meseci, a većinu svog života proveli su zatvoreni SVAKI U SVOJOJ SAMICI, u izmetu koji niko nije čistio. TRI GODINE! Dna metalnih posudica već su istrunula stojeći u gnoju i mokraći, a psi su jeli iu njih tek povremeno, kada su im ostavljali ostatke!

-Nema tog opravdanja koje može biti izgovor za patnju ovo dvoje malenih, od kojih svaki jedva da ima 10 kg. Sa spoljašnje strane su bili potpuno zabarakadirani. Danju je svetlo prolazilo unutra jedino kroz sitne rešetke između drvenih dasaka. Smenjivali su se dani i noći, godišnja doba, a oni su sve tiše lajali, prema rečima onih koji su sve to prijavili. Ako čitate ovaj tekst, vi koji ste prijavili ovaj pakao, možemo vam reći samo veliko hvala što ste spasili dva malena bića, napisala je na svom Facebook profilu Aleksandra Hampamer, aktivistkinja za prava životinja i volonterka azila “Prijatelji Čakovec”.

Priča nas vodi na sever Hrvatske, u naselje Miklavec u Međimurskoj županiji.

jeziva samica petface

-Kad smo došli po njih, rečeno nam je da ih ne puštaju napolje, jer odmah pobegnu iz dvorišta, a čistiti nije moguće jer grizu. Da, izvučeni su na sajlama, da, režali su i grizli, ali čim su stavljeni u transportne kaveze, smirili su se, a u skloništu su nam već dozvolili da ih mazimo. Smeđi je dečkić, bela čupavica je cura. Oboje vidno mršavi, a on je i sav posedeo po njuškici od stresa i užasa u kojem je živeo. Nazvali smo ih Tina i Leni, dodala je ova hrabra devojka!

Aleksandra je za hrvatski jutarnji.hr ispričala i da su psi nabavljeni kao štenci, a kad su počeli da beže iz dvorišta, zatvorili su ih u stari betonski kotac za svinje, u kojima je svaki boravio u svom predelu kao u samici i tako tri godine.

jeziva samica petface

– Smrdelo je kao u septičkoj jami. Kujica je imala i štence tamo, videli smo posle na profilu vlasnice. Nešto tako strašno zapravo već jako dugo nismo doživeli, pogotovo što u porodici osim mlade žene živi i dvoje dece, srednjoškolskog uzrasta, koji nisu našli za shodno barem da im počiste. Oboje traže dom, navela je ona.

Volonteri ovog azila mole za finansijsku pomoć – za troškove vakcinacije i sterilizacije. Ukoliko želite da pomognete:

IBAN je HR3323400091116025375 ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec,
svrha uplate: donacija za pse iz Miklavca, model 02 i poziv na broj 888.
paypal: info@prijatelji-zivotinja.org

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst11 NAČINA DA SKRATITE ŽIVOT SVOM PSU: Dozvoljavamo psu da jede koliko hoće i preskačemo redovne preglede…
Sledeći tekstSPAS OD SIGURNE SMRTI: Ribari pronašli dva mladunčeta medveda kako se bore da se održe iznad vode! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime