Naslovna VESTI PSI Kažite NE teretani – nabavite psa!

Kažite NE teretani – nabavite psa!

0
petface trcite sa psom

Manje stresa. Ovo ćete čuti kao najčešću preporuku svih stručnjaka kada je vaše zdravlje u pitanju. Brzi način života i ishrana „s nogu“ su učinili da naše zdravlje zaista bude ugroženo. Ukoliko je jedna od vaših odluka da ovu statistiku promenite, a pri tome imate psa, onda je vaš posao skoro pa završen.
Naime, najnovija istraživanja su pokazala da vlasnici ljubimaca u proseku više vežbaju od onih koji idu na fitnes ili u teretanu. Rezultati su pokazali da vlasnici pasa vežbaju dva puta dnevno u proseku po 24 minuta, što je ukupno pet sati i 38 minuta nedeljno. Brza šetnja po parku sagoreće 250 kalorija na sat, a igra bacanja loptice 155.
Takođe, svake nedelje oni koji odlaze na tri duge šetnje sa svojim psom, su u boljoj fizičkoj formi i manje su skloni debljanju.
Takođe, vlasnici se rekreiraju i tako što zajedno sa svojim četvoronožnim prijateljem voze rolere ili bicikl, dok on trči pored njih.
Još jedna razlika između vlasnika ljubimaca i onih koji ih nemaju je u tome što oni koji svakodnevno šetaju pse imaju priliku da uživaju u svežem vazduhu, u prirodi,
Međutim, sa ovakvom vrstom zabave dolaze i određeni rizici. Prvo, psa treba čuvati od jakih sunčevih zraka. U periodu kada sunce najjače greje treba izbeći šetnje, a na svež vazduh izađite ili rano ujutro ili nakon zalaska sunca. Pas će mogo lakše izdržati vrućine ako mu pre izlaska u šetnju pokvasite krzno.
Jako je bitno da posle svake avanture u prirodi, detaljno pregledate svog psa. Pomoći će vam da na vreme odrstanite “neprijatelja” sa dlake vašeg ljubimca kako biste sprečili dodatne neprijatnosti i nevolje. A to će biti i idealan način da se bliže sprijateljite sa vašim ljubimcem!

psi za trcanje petfaceU svakom slučaju, nabavite psa i počnite da uživate u životu punim plućima!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEOGRAD: Mačak Marko, maskota prodavnice obuće, MORA u siguran dom! POMOZIMO MU!
Sledeći tekstSAMO JE ON PRIŠAO: Mačku gledali „sa gađenjem“, sve dok joj JEDAN DEČKO nije prišao!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime