Naslovna VESTI PSI KINEZI VIŠE NEĆE JESTI KUČIĆE: Uvode se nove mere! (VIDEO)

KINEZI VIŠE NEĆE JESTI KUČIĆE: Uvode se nove mere! (VIDEO)

0

Iako je nama nezamisliva činjenica da su Kinezi jeli pse i njih smatrali za stoku, a poznato je da je to naziv za životinje koje se mogu uzgajati radi ishrane ili dobijanja mleka, krzna…, sada za sve one kojima je ovo užasavajuće, stižu lepe vesti! Kinezi će kučiće od sad moći da gaje isključivo kao kućne ljubimce!

Ovo je odgovori Kineskih stručnjaka na pandemiju koja je krenula baš iz ove zemlje.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

“Što se tiče pasa, sa napretkom ljudske civilizacije, brigom javnosti za zaštitu životinja i njenom ljubavi prema njima, psi su se ”specijalizovali” za to da postanu prijatelji ljudi, a u svetu nisu smatrani stokom, pa ih regulativa u Kini neće svrstati u stoku”, saopštilo je Kinesko ministarstvo.

Na snagu je stupila i zabrana uzgoja, prodaje i konzumiranje divljih životina. Kineske vlasti su poništile sve važeće licence za to. Pored toga, oni su najavili da bi ove izmene mogle postati trajne.

KINEZI VIŠE NEĆE JESTI KUČIĆE petface

Studija genetskog koda “2019.-nCoV” otkriva da je novi virus najuže povezan s dva uzoraka koronavirusa sličnih SARS-u iz Kine, u početku sugerišući da bi i njen izvor mogao biti slepi miš.
Vuhan, prestonica centralne kineske provincije Hubei, označen je kao prvo žarište iz koga se u svet preneo Korona virus. On je od 23. januara bio praktično izolovan od sveta zbog pandemije virusa korona, a pre samo nekoliko dana ovaj grad je opet otvoren.
Ova odluka je ohrabrujuća za sve ljubitelje pasa.

U Kini je ishrana psima već nekoliko godina unazad opala jer je i samim Kinezima ova navika postala neprihvatljiva. Naravno, mnogi tradicionalisti će se odupirati ovakvoj odluci ali sigurni smo da će biti sve manje uznemirujućih fotografija i vesti o masovnim ubijanjima pasa za potrebe spremanja hrane.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽIVOTINJE U OPASNOSTI: Udruženja nisu dobila dozvolu za kretanje tokom policijskog časa?(VIDEO)
Sledeći tekstOVA OVCA JE OSTAVLJENA DA UMRE: Ali sreća je bila na njenoj strani (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime