Naslovna VESTI PSI HRVATSKA: Vlasnici bacili pse u jamu punu OTPADA IZ KLANICA, spasila ih...

HRVATSKA: Vlasnici bacili pse u jamu punu OTPADA IZ KLANICA, spasila ih petnaestogodišnja devojčica!

0
klanica-petface

Šetnja u prirodi u Imotskoj krajini u Hrvatskoj, za petnaestogodišnju Danijelu Karoglan iz Zmijavaca, bila je potpuno neočekivana. Ona je spasila život psima koje su vlasnici bacili u jamu sa otpadom iz klanica.

Do jame je doveo istančan sluh, jer je iz jame dopirao lavež i zavijanje pasa.

klanica-petface

– Kako sam već jednom spasila nekoliko štenaca, pre nekoliko godina, isto tako ostavljenih na milost i nemilost u prirodi, odmah sam shvatila da su u jamu bačeni psi. Nisam mogla da zamislim da postoji neko ko bi mogao u tu jamu da baci pse. Tu noć nisam mogla spavati i odlučila sam sama preuzmem korake u spasavanju pasa. Tražila sam Udruženje u Imotskom za zaštitu životinja, no tamo je nema, pa sam zvala Split, priča Danijela.

Pročitajte još: HRVATSKA: Vatrogasac spasio psa iz 20 metara dubokog bunara!

Iskusni speleolog Tonči Rađa iz splitskog „Špiljara“, uz pomoć još nekoliko dobrih ljudi, obavio je operativni i vrlo zahtevan deo posla.

klanica-petface

– Jama nam je bila poznata jer smo je istražili još 2004. godine. Kako je već tada u toj jami bilo smeća, predložili smo da se zaštiti, što su čelnici Zmijavaca i učinili. U jami nas je dočekalo na stotine kilograma otpada iz klanica, guma, dve automobilske karoserije i mnogo drugih “lepih stvari”. U tim užasnim uslovima, uspeli smo da uhvatimo pse koji su očito već duže vreme bili u jami i izvučemo ih na površinu, rekao je Tonči Rađa.

Pročitajte još: ISTORIJSKA POBEDA KOMŠIJA: Hrvatska zvanično proglasila Zakon – nema ubijanja pasa!

klanica-petface

Psi su bili mršavi, spasila ih je voda koja se slivala u jamu. Ništa nisu jeli. Jedan je bio više od mesec dana u jami, a drugi je bačen nedavno. Na jednom psu je ostala ogrlica i lanac. Očito ga je neodgovorni i surovi vlasnik vukao i na silu ubacio u jamu jer ima povrede na vratu.

Srećom, psi su sada dobro i oporavljeni su. Nalaze se u azilu i nakon potpunog oporavka, nadamo se da će brzo naći dom kakav zaslužuju.

Izvor, foto: jutarnji.hr

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.