Naslovna VESTI PSI KRALJEVO: Lazar (19) sprečio ubistvo bokserke Bele sekirom!

KRALJEVO: Lazar (19) sprečio ubistvo bokserke Bele sekirom!

1
BOKSER-KRALJEVO-PETFACE

Neverovatna sudbina bokserke Bele počinje pre nekoliko meseci, kada je udomljena u Čačku. Šta je ona sa samo 9 meseci preživela, nećete verovati ni kada pročitate priču do kraja.
“Naime, pre nekog vremena Belu je udomio izvesni Ivan iz Čačka. Međutim poigrao se sa njom i onda je napustio. Naravno NIJE je ni čipovao”, priču o ovoj nesrećnici priča nam Danijela iz Kraljeva.
Tada Bela biva udomljena u naselju Adrani, nadomak Kraljeva, međutim nakon nekog vremena pronađena je u Kovačima – na drugom kraju opštine Kraljeva. 

BOKSER KRALJEVO PETFACE
“Juče je neko ovo drago biće pokušao da ubije. SEKIROM. Bila je gladna, preplašena, sama, izgubljena. Tražila je verovatno parče hleba, toplu ruku, ljubav i kutak da se sakrije. Našao ju je dečak Lazar i doveo kod nas u “Spaske”. Rana na telu je bila užasna. Teško je disala, a udarac nastao sekirom ili mačetom bio je strašan i za pogledati. Infekcija je već počela, rana je veoma duboka, čak do kostiju”, seća se Danijela svakog detalja u vezi sa ovim psom!
BOKSER KRALJEVO PETFACE
Brzom reakcijom i zahvaljujući ljudima koji su pritekli u pomoć, veterinar Bojan iz “BOJANVET”-a spasio joj je život! Kako nam prepričava Danijela, skinut je deo kože i mišića, kako bi zašili ranu. Polako se oporavlja, ali je vrlo vrlo uplašena. Ljudi iz “Spaske”-ta su joj pronašli i privremeni smeštaj kod sugrađanina Vladimira. Ono što je Danijelu, ali i sve ljubitelje životinja najviše oduševilo u celoj ovoj sumornoj priči je potez malog Lazara:
BOKSER KRALJEVO PETFACE
“Lazar je danas pokazao šta znači ljubav prema životinjama, šta znači humanost i dao je zadatak i ostalim drugarima. Čitavog dana tražio je Belu, obišao je sve ulice, sva mesta, pešaka.. Obaveštavao me je o svemu na svakih sat vremena. Nije odustajao dok je nije našao i našao je večeras oko 19 h! Obzirom da nismo odmah imali dostupan automobil, Lazar je sa svoja dva divna drugara prepešačio nekoliko kilometara do nas i doveo je bokserku. Pešačio je čitav sat, ali nije odustajao od namere da je spase. Ponosna sam na ovog divnog dečaka i na njegova dva drugara.
BOKSER KRALJEVO PETFACE
Sigurna sam da je oni nisu našli da bi Bela danas bila mrtva, nažalost”, rekla je Danijela i dodala: “Sada, kada se Bela lepo oporavlja, malo smo se smirili i sve oči su uprte u pronalaženje ovog monstruma od čoveka. Molim sve koji znaju bilo šta o ovom zločinu, ako su videli ili znaju ko je ovo juče uradio, neka mi pišu u inbox. Kraljevčani a posebno vi iz Kovača, među vama živi monstrum, jer ko je ovo mogao da uradi psu – taj će jednom uraditi to i čoveku. Ne ćutite, nemojte biti saučesnici”, apelovala je Danijela za kraj našeg razgovora!
BOKSER KRALJEVO PETFACE
U svakom slučaju srećni smo što zbog poteza dečaka koji je 1995. godište, što zbog Bele koja očigledno želi da živi! POMOZIMO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOTPIŠI PETICIJU: STRAVA U POŽAREVCU: Komšija do smrti pretukao štene staro 4 meseca!
Sledeći tekstSRAMOTA U NIŠU: Udarili psa autom, pregazili ga PONOVO, pa pobegli! HITNO mu je potrebna pomoć!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime