Naslovna VESTI MAČKE Kako da i vi i maca preživite prvo kupanje?

Kako da i vi i maca preživite prvo kupanje?

0
kupanje petface

Iako se rađaju kao čistunice i veći deo života provedu lickajući svoje krzno, ovaj vid pranja nije dovoljan za mace koje su kućni ljubimci. I najveći protivnici kupanja mačaka od strane vlasnika složiće se da ponekad miris, ali i izgled naših ljubimaca i ljubimica prosto mami da ih stavimo pod mlaz vode i našamponiramo od repa do ušiju.

Sa kupanjem bi trebalo početi u što ranijem dobu, takoreći od malih šapa. Na taj način one će kupanje prihvatiti kao normalnu pojavu, a ujedno se i brže i lakše navići na ovu praksu.

kupanje petface

Činjenica je da retko koja maca voli vodu i da joj ideja o kvašenju krzna zvuči primamljivo. Štaviše, ove lukave i spretne životinjice učiniće sve da izbegnu put do kupatila.

Pročitajte još:
Ako imate mačku koja vas nemirno budi u toku noći – ovo je tekst za vas!

Pre nego što krenete u ovu akciju, obezbedite svom mačetu kvalitetan šampon i regenerator namenjene njegovoj vrsti i uzrastu. Nikako nemojte koristiti šampone za vašu ličnu upotrebu, jer je PH kože ljudi i mačaka različit, pa biste mogli ozbiljno da im naškodite.

Kada obezbedite neophodnu kozmetiku, vreme je da se pobrinete i za prostor za kupanje. Iako je mače malo i nejako, i u tom malom telu ima snage za borbu i beg. Zato vam preporučujemo da pripremite kupku u što manjem prostoru.

kupanje petface

U blizini svakako treba da se nađe i najmanje jedan, a po mogućnosti dva peškira, kako biste bili spremni kada kupanje dođe do kraja.

Pročitajte još:
Šta vaša mačka želi da vam kaže repom?

Iako ne vole da se kupaju, macama je tečna voda generalno interesantna, pa biste na ovaj način mogli da je opustite. Pre nego što šapice dodirnu vodu, uzmite svoje mače u ruke, mazite ga i govorite mu nešto lepo.

Ukoliko primetite da se maca ponaša kao istraživač dozvolite joj da se upozna sa tom čudesnom novom pojavom – vodom, ali ne predugo. Budite nežni i smireni, tako će mače videti da je to prirodna stvar i prepustiće se vašim rukama.

Razblažite šampon i nežno ga nanesite na krzno, utrljajte ga, a potom uzmite čašu i isperite dlaku. Potom ispustite vodu i još jednom isperite dlaku vašeg ljubimca.

Najzad je došlo vreme da svoje mače umotate u mekan peškir. Umotajte ga,  trudite da budete nežni, pričajući mu sve vreme mirnim i tihim glasom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstROGZ: Najkvalitetniji i najveći izbor igračaka za vaše pse!
Sledeći tekstUskršnji zeka je simbol sreće i zato ga ne poklanjajte!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime