Naslovna VESTI PSI 14 lekcija za vlasnike pasa, a zbog poslednje ćete imati gnedlu u...

14 lekcija za vlasnike pasa, a zbog poslednje ćete imati gnedlu u grlu!

0
lekcija petface

Vreme je da zastanete i zapitate se – šta ste danas uradili za onog kog volite? Da li ste pozvali partneta i rekli mu da ga volite – bez ikakvog razloga? Da li ste zagrlili mamu ili tatu – bez ikakvog razloga? Da li ste poklonili sitnicu najboljem prijatelju – bez ikakvog razloga?

Vreme koje nam je stiglo, donelo je i gutiak vremena za najbliže ljude. Kasnimo na posao, zaboravljamo da platimo račune, ne stižemo da odemo u bioskop… Vreme je da zastanete, i da se posvetite svojim pravim ljudima, koji će se UVEK obradovati kad vas vide!

lekcija petface

Za sve one koji imaju psa – i on je na ovoj listi, svakako! Pripremili smo listu činjenica koje nijedan vlasnik ne sme da smetne sa uma! Kada bi to bilo moguće, svaki pas bi vam poslao neku od ovih 20 važnih poruka.

Oni su uvek tu, vole nas najviše i MI smo njihovi večiti heroji. Iz tog “malog” razloga važno je da ovo zapamtimo – svi!

12 PSEĆIH ZAPOVESTI: Voli me, jer ja živim od tvoje ljubavi!

1.Nemoj me ignorisati , ja živim samo 10-15 godina, pa mi je svaki minut bez tebe prava večnost.

2.Nemoj se ljutiti na mene kada te „zaskačem“. Ja sam samo srećan i uzbuđen što te vidim!

lekcija petface

3.Uteši me kada sam uplašen! Uvek se bolje osećam kada se postaviš kao moj zaštitnik. Zapamti, ti čuvaš mene, ja čuvam tebe – takav je dogovor!

4.Ako si nervozan – zagrli me kako bih ti pomogao! Ne volim kada na mene vičeš!

5.Znam da si zauzet i da stalno jurcaš, ali neće se desiti „smak sveta“ ako na posao jednom zakasniš samo zato što smo se ujutru malo duže mazili!

6.Veruj mi. Ja tebi verujem svim srcem.

lekcija petface

7.Nemoj me odbaciti kada stigne novi član porodice. Jednoga dana voleću ga i štititi kao sada tebe.

8.Nemoj biti ljut što te ponekad ne razumem. Nikada naću savladati taj tvoj komplikovani jezik kojim govoriš, iako se baš trudim… Pa valjda si do sada shvatio da sve što na svetu želim jeste – da ti udovoljim!

9.Ponekad umem da zabrljam. Niko nije savršen. Ne ljuti se na mene predugo. Održi mi lekciju, ali nemoj biti strog. To nikada nije zabavno.

10.Zapamti, ti imaš porodicu, prijatelje, kolege, rođake, poznanike… A ja samo tebe!

DOKAZANO: JEDAN PAS, A BESKONAČNE BENEFITI!

11.Budi ljubazan. I ne samo prema meni! Budi ljubazan prema onima koje voliš, ali i prema onima koje vidiš prvi put. Naročito budi ljubazan prema mojim drugarima koji nemaju dom. Pomazi ih i nahrani baš kao mene!

12.Molim te, nemoj me udarati! Kada uradim nešto loše, izbroj to 5, udahni duboko a onda mi polako objasni gde sam pogrešio.

13.Kada ostarim, voli me baš onoliko koliko si me voleo kada sam bio štene. Možda i više! Moje krzno više nije mekano, a ja sam dosadan, spor i trom. Nisam mali, ali moja ljubav nikada nije bila veća!

14.Kreni sa mnom na najteže putovanje. Razumem da je teško, ali me ipak isprati do samog kraja. Večiti mrak nije toliko strašan, kada si ti uz mene. I nikada više tužno nemoj reći „Život je kratak!“. Moj možda jeste, ali je tvoj dovoljno dug da ovakvu ljubav ponoviš sa bar još jednim, novim psom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUPOZNAJTE BOŽU, NAJVATRENIJEG NAVIJAČA hrvatske reprezentacije u fudbalu!
Sledeći tekstDO SADA SU VAS LAGALI: Spavanje sa psom je dobro, a evo i zbog čega!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime