Naslovna VESTI PSI LEVIJATAN: „Imamo svedočenja o silovanju i mučenju pasa, ali meštani ćute iz...

LEVIJATAN: „Imamo svedočenja o silovanju i mučenju pasa, ali meštani ćute iz straha“!

0
70 NAJNOVIJA VEST petface

Ukoliko volite životinje, onda sigurno znate za udruženje LEVIJATAN momke koji se bore protiv nasilja, zlostavljača i neljudi koji ugrožavaju živote pasa. Najnovija saznanja do kojih su došli su u vezi sa ocem i sinovima koji, kako tvrde, godinama siluju, šutiraju i muče pse u selu Gudurica, udaljenom 14 kilometara od Vršca. 

Pavle Bihali, izvršni direktor pokreta za zaštitu životinja LEVIJATAN i Snežana Mikulić iz Udruženja za zaštitu i brgu o psima „Anima“ iz Vršca koji kažu da su dobili niz prijava u vezi sa ovim slučajem. O ovome navodno svi iz sela Gudurica znaju, ali iz straha ćute.

LEVIJATAN NAJNOVIJA VEST petface1
Članovi Udruženja Levijatan

– Prvu prijavu o ovom slučaju dobila sam u oktobru, a nakon toga sam dobila još nekoliko. Zatim sam počela da se raspitujem kod meštana Gudurice i svi su mi potvrdili da otac, koji ima 40 godina, i njegova dva sina siluju i muče pse, a jednom su silovali i komšijskog psa, koji je nakon toga uginuo. Svi meštani znaju za to, ali se plaše za bezbednost i ćute, kaže Mikulić, a prenosi portal srbijadanas.com.

BORDEL ZA PSE: Beograđani nude nagradu od 1.000 evra onome ko ih dovede do organizatora!

Prema njenim saznajima, ovo maltrertiranje životinja traje godinama, a otac je i kao mlađi bio uhvaćen da siluje ovce u pašnjaku.

– Podnela sam prijavu policiji, a policija je slučaj predala tužilaštvu. Videćemo šta će oni da peduzmu. Oni treba da se leče na psihijatriji, zaključuje Mikulićeva.

LEVIJATAN NAJNOVIJA VEST petface1

Jedna žena koja živi u blizini ovih napasnika je posvedočila da se jezivi krici pasa čuju do duboko u noć.

– Niko od meštana ne sme da svedoči iz straha, ali mi ne iznosimo ništa u javnost dok nemamo proverene informacije. Nemamo snimke, ali imamo svedočenja koja se ponavljaju sa više strana, znamo da se nešto dešava, kaže Bihali iz Levijatana.

Zakon o dobrobiti životinja prepoznaje i sankcioniše seksualno nasilje kao zlostavljanje životinja. Novčana kazna za zlostavljanje životinja je od 100.000 do milion dinara za pravna lica. Novčana kazna za zlostavljanje životinja je od 5.000 do 50.000 dinara za fizičko lice. Kazna zatvora do godinu dana je za zlostavljanje jedne životinje, a do tri godine zatvora za zlostavljanje više životinja.

Ukoliko neko ima bilo kakvih informacija o ovom slučaju, neka kontaktira Udruženje LEVIJATAN!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHačiko iz Kuršumlije: Pas čeka vlasnika, koji je preminuo, već godinu dana!
Sledeći tekstDa li se vaš ljubimac češe više nego obično?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime