Naslovna VESTI PSI ŽIVOT JE U PITANJU: Sati otkucavaju, vlasnici skupljaju novac za hitnu operaciju...

ŽIVOT JE U PITANJU: Sati otkucavaju, vlasnici skupljaju novac za hitnu operaciju buldoga Lilu u Milanu!

0
Lilu petface

Tamara i Bane su početkom juna postali vlasnici preslatkog šteneta, Lilu, kog su udomili! Od samog starta Lilu je imala buran život – odgajivač ju je doveo na eutanaziju, nakon što je celo leglo uginulo, a ostali samo ona i brat. Rođena je sa deformitetom prednje nogice zbog čega hoda samo na tri. Ipak za Tamaru i Baneta ovo je znaličo samo jedno – SPASIĆE MU ŽIVOT! Tako je Lilu postao njihov kućni ljubimac!

-Dogovarajući operaciju te šape pregledom kod ortopeda, primećen je šum na srcu koji je, ispostaviće se, pulmonalna stenoza što znači da joj desna srčana komora ne dobija dovoljno krvi. Prognoza nije naročito optimistična; iako je štene (10 meseci) i za sada živi i ponaša se normalno, ukoliko se ne podvrgne operaciji koja bi proširila desnu arteriju, najverovatnije je da će živeti još godinu dana uz medikamente koje i sada dobija. To saznanje nas je ubilo, kaže za naš portal Tamara.

Lilu petface

Veterinar ih je savetovao da Lilu operišu pod hitno, jer se boji da će se stanje pogoršati. Stanje srca se prati na mesečnom nivou uz potrebnu izmenu doze lekova, a trenutno je sve u redu i pogoršanja nema. Operacija u Milanu bi joj spasila život, ali košta 2,500 eura.

PROČITAJTE I:

ČUDESNI PREOBRAŽAJ povređene keruše koji joj je spasio život

-Da prikupimo sredstva, pokrenuli smo nalog na “Go Get Funding” i otvorili namenski dinarski i devizni račun. Operacija treba da se desi u Milanu, jer ni u jednoj okolnoj niti bližoj zemlji se ovaj zahvat ne radi. Procena za sam zahvat je 2,500 eur, a na to idu troškovi puta naravno, papira za izlazak iz zemlje i slično. S obzirom da je u pitanju velika suma, da je ovo samo jedna od operacija koje je čekaju (sledi prednja nogica a u perspektivi i oba kuka) i da je 2,500 eura trošak same operacije, pokrenuli smo nalog na Go Get Funding platformi i otvorili dva namenska računa u banci, kako bi nam svako ko može da donira, pomogao, objasnila nam je Tamara.

Lilu petface

Njihova procena prvobitno je bila da bi u januaru mogli da skupe novac i odu u Italiju. Međutim, kako im donacije veoma slabo idu, verovatno će odlazak u Italiju malo odložiti.

– Važno je napomenuti da smo Lilu usvojili, znajući da ima zdravstvenih problema i da bismo to uradili još sto puta. Još važnije je pomenuti da je ne bismo mučili i podvrgavali brojnim operacijama da smatramo da to nema smisla. Uprkos konstantnom bolu u nozi, lošim kukovima i fatalnoj srčanoj mani, ona je veoma enegetična, vesela, mazna i ponaša se kao i svako štene. Ima jaku želju za životom i jurnjavom za našim drugim psom, Šarlom, pa joj dugujemo makar da pokušamo, rekla nam je Tamara.

Lilu petface

Svi oni koji žele da pomognu, a znamo da je takvih mnogo, računi su:

dinarski 160-5100103338339-77 

devizni RS35-160-5130202674479-48 

Pay Pal: https://gogetfunding.com/help-us-save-our-leeloo/

Lilu petface

Nijedna donacija nije mala i svaka pomoć će im značiti, zato – DONIRAJTE KOLIKO MOŽETE, DA SPASIMO ŽIVOT OVOM PRESLATKOM PSU!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMagarac Marko: „Ljudi HVALA DO NEBA, neću biti UBIJEN!“
Sledeći tekstPOGLEDAJTE šta sve vlasnici čine za svog psa koji boluje od TEŠKE BOLESTI!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime