Naslovna VESTI MAČKE DIVNOOOO: mačka je spasila dve bebe veverice (VIDEO)

DIVNOOOO: mačka je spasila dve bebe veverice (VIDEO)

1
mačka je spasila dve bebe veverice petface

mačka je spasila dve bebe veverice: Mnogo puta do sada pisali smo o ženkama koje su preuzimale mladunce drugih vrsta, a potom ih podizale kao svoje. I ova priča tako započinje, ali ima malo drugačiji kraj.

Naime, kada je jedna mačka spasila dve bebe veverice, to je na njenu vlasnicu izvršilo veliki uticaj, jer je i ona sama počela da se bavi spašavanjem ugroženih i povređenih životinja.

Pročitajte još: 

Tara, mačka heroj, spasila dečaka pa dobila nagradu “Pas heroj”!

Pre mnogo godina, moja mačka spasila je dve bebe veverice iz našeg dvorišta. Pokušavajući da za njih nađem adekvatnu pomoć i ja sam počela da se bavim spasavanjem divljih životinja, ovako svoju priču započinje Meri Kamins iz Animal Advocates.

O događaju koji se zbio pre nekoliko godina, Meri nastavlja da pripoveda sledećim rečima:

Sve je počelo kada je moja kućna mačka Mimi iz dvorišta donela prvu vevericu. Drugi mačak Buts, krenuo je ka mladuncu, ali ga je Mimi sprečila. Mora da je potom čula i drugu vevericu, jer je odjednom istrčala napolje i vratila se sa mladuncem koje je smestila u svoj krevetić.

Pročitajte još:

Mačka Maša spasila bebu, ostavljenu pored kontejnera! (VIDEO)

Mimi je nastavila da brine o dve male veverice, nastojeći da one stalno budu uz nju. Kao prava majka, ona se trudila da im baš ništa ne zafali. Kada su mladunci malo ojačali, Meri je posredstvom organizacije koje se bavi zbrinjavanjem divljih životinja, uspela da veverice vrati u divljinu, gde i pripadaju.

mačka je spasila dve bebe veverice petface

Ovaj događaj inspirisao je ovu ženu da nastavi sa spasavanjem divljih životinja, kojima treba pomoć bilo koje vrste. Ona je dobila i zvaničnu dozvolu da može time da se bavi, a bilans njenog rada je preko 1.000 spasenih veverica i drugih životinjica.

Ljudi počinju da se bave spasavanjem iz različitih razloga. Moj razlog je Mimi i hvala joj zbog toga, dodala je ova plementa žena na kraju.

Priča o Mimi i Meri, osvetljava jednu novu dimenziju u životu vlasnika i njihovih kućnih ljubimaca. Naime, zahvaljujući njima dvema, spoznali smo da nam ljubimci mogu biti beskrajna inspiracija, koja će nas podstaći na velika dela.

Pogledajte i VIDEO koji prati ovu inspirativnu priču:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAMETNICA IZ OBRENOVCA: Meda je pas koji zna da sabira, množi i deli! (VIDEO)
Sledeći tekstBEOGRAD: Taksa za držanje kućnog ljubimca UKINUTA je 2012. godine, a Nadi traže da isplati dug!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime