Naslovna VESTI MAČKE Tara, mačka heroj, spasila dečaka pa dobila nagradu “Pas heroj”!

Tara, mačka heroj, spasila dečaka pa dobila nagradu “Pas heroj”!

3
mačka heroj petface

mačka heroj: Polovinom juna tekuće godine tradicionalno priznanje „Pas heroj“ koje dodeljuje Društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama iz Los Anđelesa, dodeljeno je mački. Povod tome je hrabri čin ove mačke, koji nije mogao biti zanemaren i koji ima toliku težinu da je zaslužio da Tara bude prva mačka heroj koja će biti dobitnica ovog laskavog priznanja.

Događaj koji je Taru nominovao za ovo priznanje, desio se jednog sunčanog majskog dana prošle godine. Cela priča započinje u jednom mirnom kvartu, u kome četvorogodišnji, autistični dečak vozi bicikl ispred svoje kuće. U njegovoj neposrednoj blizini se nalazi i njegova majka Erika sa njihovom kućnom mačkom Tarom. Iz komšijskog dvorišta je uspeo da pobegne pas, koji se prišunjao Džeremiju. Nakon što mu se približio, pas je uhvatio dečaka za nogu i počeo da ga „drmusa“ levo-desno. A onda je Tara krenula u akciju.

mačka heroj petface

Naime, mačka heroj se neverovatnom brzinom stvorila pored ovog agresivnog psa i skočila na njega kako bi ga odvojila od Džeremija. Koliko je reakcija ove mačke bila munjevita, govori i činjenica da dečakova majka koja se nalazila na par koraka nije stigla da odreaguje. Tu priči nije kraj. Kada se pas odvojio od uplašenog dečaka, mačka heroj je krenula u poteru za psom. Džeremi je prošao sa par šavova i bez ozbiljnijih povreda, a Tara je postala sinonim za hrabrost i privrženost.

mačka heroj petface

Ovaj čin je toliko oduševio američku javnost da je komisija koja 33 godine unazad dodeljuje ovo priznanje psima koji su se istakli po nekom podvigu, odlučila da napravi presedan i da prvu mačku nagradi za neustrašivost.

Bili smo toliko impresionirani Tarinom hrabrošću i brzom akcijom da je izborni komitet odlučio da ovako spektakularna mačka treba da bude nacionalni „Pas heroj“, rekla je Medlin Bernštajn koja predsedava udruženjem koje nagradu dodeljuje.

Čini se da jedino Tarina porodica nije iznenađena ovim macinim činom, jer kako sami kažu, ona je veoma posvećena svim ukućanima, a posebno Džeremiju koga je spasila. Ova mačka budno motri na dečaka i provodi sa njim kvalitetno vreme u šetnji i igri. Tara je ne samo hrabra, već i prijateljski nastrojena mačka koja je srdačna prema svima koji uđu u dom Triandafilofih, a čak i prema psima.

I na kraju još samo da napomenemo da je Tara ovaj trofej i preko 24 miliona pregleda zaslužila zahvaljujući snimku sa uličnih kamera, koji je Džeremijev otac postavio na YouTube.

Zaključak se nameće sam po sebi: Tara je za nas mačka heroj čak i bez priznanja koje joj je dodeljeno.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKristina: Pomozite mi, Donu su ponovo uhvatili šinteri!
Sledeći tekstMila i Čemp „razbijaju“ predrasude o pitbulovima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime