Naslovna VESTI MAČKE Nekoliko saveta kako da i vama i vašoj mački praznici prođu u...

Nekoliko saveta kako da i vama i vašoj mački praznici prođu u sreći!

0
mačke i praznici petface

mačke i praznici: U ovo doba godine domovi postaju igrališta za kućne ljubimce, pa ih je potrebno učiniti što otpornijim na njih. Mačke uživaju u razmontiravanju hodnika, pentranju po jelki (ili zalivanju iste), jedenju dekoracija i generalnom pravljenju pustoši. Rezultat ovoga je sve sem idilična praznična atmosfera.

Pročitajte još: VIDEO posle koga ćete shvatiti da pas NIJE dobar poklon za Božić!

1.Mačke retko jedu kućno bilje, ali vole da ga udaraju kandžama i onda ližu ostatke. Pazite se otrovnih biljaka i aranžmana koji sadrže ljiljane. Oni mogu izazvati probleme sa bubrezima, dok neke druge biljke izazivaju povraćanje, vrtoglavice, proliv i letargiju. Jedna od takvih je i Božićna zvezda, pa je držite što dalje od mezimice.

mačke i praznici petface

2.Sveće izgledaju divno, ali su i neodoljive, posebno za mačiće. Mačke šapama ispituju sve da bi videle šta je to, ili prilaze i njuškaju, pa se mogu opeći ili čak izazvati požar ako obore sveću. Električne će biti adekvatna zamena ili ih jednostavno sklonite van domašaja maca.

3.Privlačnost jelke je prirodna. Mačka će misliti da ste joj kupili novu penjalicu sa sve igračkama za ljuljanje i udaranje koje svetlucaju, vrte se i pozivaju na igranje šapama i zubićima. Takođe, opasno je gutanje šljokica, žvakanje kablova od sijalica na drvetu, gutanje iglica drveta ili dekoracije jelke. Manju jelku ćete lakše skloniti van domašaja ljubimaca, ali važno je skloniti i lomljive ukrase. Napravite i njoj jelku, pričvrstite je žicom da je ne bi oborila i ukrasite njenim igračkama, suvim cvećem, poslasticama. Ako imate pravu jelku, mačka će hteti da pije iz saksije. Svaki dodatak vodi za drvo, može da naškodi mački.

mačke i praznici petface

4.Učinite površinu oko drveta neprivlačnom za hodanje. Aluminijumska folija će odvratiti većinu mačaka od prilaženja po površini čudnoj za šetanje. Pošto folija i izgleda praznično, možete je ulepiti oko osnove drveta. Mekani “lepljivi ćilimi” koji se mogu kupiti u radnjama napravljeni da bi sprečili klizanje tepiha po površini takođe rade dobar posao, pošto mačke ne vole da hodaju po lepljivoj površini, a možete korostiti i mirise poput citrusa, mentola, ili rasuti narandžinu ili limunovu koru oko drveta.

Uz malo strpljenja, uživaćete u praznicima sasvim sigurno!

 

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.