Naslovna VESTI PSI Pas Maksimus heroj: Iako slomljene noge, brinuo o majušnim štencima!

Pas Maksimus heroj: Iako slomljene noge, brinuo o majušnim štencima!

0
maksimus petface

Maksimus je bio napušteno štene i istovremeno brižni, stariji brat!

Napušteni štenci na okupu u gomili smeća… scena koja se urezala u sećanje Krisi Bekls i njenih saradnika. Zahvaljujući njihovoj savesti, štence su ipak sačekala lepša vremena. 🙂

Krisi Bekls i nekoliko saradnika šetali su se plažom u Puerto Riku kada su ugledali da se nešto pomera u hrpi smeća. Bilo je to štene i to ne samo jedno, već više njih! Kada su se još malo približili, shvatili su da se tri šteneta bore za život.

maksimus petface

– Bila je to jako tužna scena, bukvalno su sedeli u gomili smeća. Nije bilo hrane, vode i bio je zaista vreo dan, kaže Bekls, predsednica i osnivač projekta i organizacije koja spasava napuštene pse u Puerto Riku.

Na prvi pogled činilo se da su štenci svi istog uzrasta, ali jedno štene koje je kasnije dobilo ime Maksimus, bio je veći od ostalih i uopšte nije izgledao kao da je iz istog legla.

Pročitajte još: Trinaestogodišnjak pešačio 4 kilometra kako bi spasio umiruće štene

– Nisam znala da li su bačeni zajedno ili su se samo tako, slučajno našli. Ovo je definitivno bio divan primer kako ovi psi vode računa i brinu jedni o drugima, kaže Bekls.

maksimus petface

Brižnom Maksimusu je, međutim, bila potrebna pomoć pod hitno. Kada se pomerio, Bekls je videla da nešto ozbiljno nije u redu sa njegovom zadnjom nogom. Podigla sam ga da vidim da li može da hoda, ali je on bio vrlo uplašen. Ne smem ni da zamislim u kakvim je bolovima ovaj jadičak bio, seća se Krisi Bekls.

Pročitajte još: Spaseno štene Kajlo voli da sedi kod mame u krilu iz najslađeg razloga

Bolesni Maksimus uopšte nije bio zabrinut za sebe, koliko za ostale pse koji su sa njim delili tugu. Srećom, svi su bili odvedeni kod veterinara. Magnetna rezonanca je otkrila brojne povrede kod Maksimusa. Obe zadnje noge bile su mu slomljene, dok je na jednoj nozi praktično svaka kost bila polomljena. Verovali su da ga je udario auto, a veterinar nije bio optimista da će uspeti da spasu njegovu nogu.

Čuda su ipak moguća! 🙂

maksimus petface

Stavljeni su mu mekani zavoji koji su skinuti nekoliko nedelja kasnije. Maksimus je naučio da hoda ponovo! Sada je zaista divan i srećan pas koji će biti udomljen u SAD-u, gde će moći da uživa sa svojom novom porodicom u raznim aktivnostima koje kuce vole – druženju, plivanju i beskonačno mnogo ljubavi! 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstI KOD NAS: Pokrenuta kampanja za zaustavljanje zlostavljanja životinja!
Sledeći tekstVlasnici hteli da ZAKOPAJU ŽIVU kujicu Tanzi, „kako bi joj olakšali muke jer je stara“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime