Naslovna VESTI MAČKE BANOVO BRDO: Mama mačka ZACEMENTIRANA u rupi sa svojim mačićima. SVI SPAŠENI!

BANOVO BRDO: Mama mačka ZACEMENTIRANA u rupi sa svojim mačićima. SVI SPAŠENI!

1
Mama mačka petface

– Komšije iz zgrade u ulici Nikolaja Gogolja 94 rešili su da zatvore rupu u kojoj već godinama žive mace. Naravno, kada su zacementirali rupu nisu se obazirali što su unutra mama mačka i njeni mačići, napisala je Kaća na svom profilu i potražila hitnu pomoć od „iskusnijih u ovoj situaciji“.

Naime juče, 8. novembra, na Kaćinom Facebook profilu pojavio se uznemirujući status sa fotografijama mačke i njenih mačića. Kaća je ovom prilikom potražila savet, jer kako kaže „prvi put se našla u ovoj situaciji“.

Iselila se iz svoje kuće i ustupila je macama! Sada tu živi 1.000 spasenih mačaka!

– Oni su tamo već tri dana, umiru od gladi, a niko ništa ne preduzima. Žena u stanu iznad te rupe tvrdi da mačaka nema, ali sam ih ja malopre slikala kroz malu rupu koja je ostala odakle oni ne mogu da izađu. Ključ, navodno, nema i jako je neprijatna postala kada sam joj rekla da to nisu smeli da urade dok su maca i mačići unutra .Ja ne znam kako da razvalim metalna vrata, a još manje kako da rasturim cigle. Molim vas, ima li ko sa Banovog Brda da dođe i pomogne mi? Bilo ko, neko, sama ne mogu. Ne znam kako, apelovala je Kaća.

Mama mačka petface
Mesto odakle su mace izvučene!

Njen status i fotografije su podeljene u kratkom roku nekoliko stotina puta, a preko 150 ljudi se uključilo u pomaganje Kaći. Izgleda da je cela akcija urodila plodom, jer najnoviji status Kaće glasi – SPAŠENI SU!

POBEDA: Volonteri jednog Udruženja uspeli su da spasu 34 životinje iz kaveza u Julinu!

– Ovim putem želim da obavestim sve da je komunalna policija razvalila vrata i da su mačići sa majkom koji su bili zacementirani u rupi sada slobodni. Hvala svima koji su se javili, koji su davali savete, podržavali, a neki i želeli da dođu. Mace sam pokusala da namamim hranom da izađu, ali je jedino Mama mačka to uradila. Malci su preplašeni i skroz divlji. Ujutru ću pokušati ponovo i kada budem uspela oni neće imati gde. Jedino što znaju to je rupa u kojoj ih je majka omacila, a od sutra će biti prepušteni ulici bez ikakvog skrovišta. Do sada sam imala raspravu sa dve žene koje su najavile da će rupu opet zatvoriti. Njih je četvoro – dva tigrasta, crno i sivo. Da li neko želi i može da nekome od njih pruži privremeni ili stalni dom? Slike nemam jer nisam uspela da ih slikam, a mislim i da nema potrebe. Onaj ko bude želeo da ih uzme, neće mu biti bitno koje je i kakvo je. Sve što treba to je samo da mi se javite…komentar…inbox…gde god, napisala je Kaća!

Ukoliko možete UDOMITE, ukoliko ne možete PODELITE PRIČU, kako bismo pomogli Kaći i njenim spašenim prijateljima 😉

Kontak KAĆIN FACEBOOK PROFIL!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIzabela (11) donirala 500 dolara i spasila psa koji je trebao biti ubijen na farmi psećeg mesa!
Sledeći tekstHUMANA NA MAMU: Ćerka Nataše Bekvalac spasila štene sa ulice!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime