Naslovna VESTI PRIČA IZ SLAVONIJE TOPI SRCA! Marija SPASILA IZGUBLJENO LANE!

PRIČA IZ SLAVONIJE TOPI SRCA! Marija SPASILA IZGUBLJENO LANE!

0

Slavonka Marija nedavno je doživela nesvakidašnje iskustvo. Naime, u svom dvorištu pronašla je bebu srne, koja je zahvaljujući njoj spašena od svih opasnosti kojima je bila izložena kao divlja životinja koja se odvojila od majke.

“Moja kuća se nalazi na kraju slepe ulice, okružena je poljima, a blizu je i šuma. To je pravi mali raj, a divlje životinje su i inače prizor koji redovno viđamo. Moja porodica kao da živi sa njima. Nađu se tu ježevi, lisice, kunići, fazani i naviknuli smo jedni na druge”, započela je Marija svoju priču.

MACA IZGUBILA SVE MAČICE IZ LEGLA: Međutim, ova priča ipak ima PREDIVAN rasplet!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POLICAJAC PRONAŠAO PSA U LANCIMA: Ono što je uradio, pas mu nikada neće zaboraviti! (VIDEO)

Jednog jutra u dvorištu su primetili lane, koje se, kako su pretpostavili, odvojilo od majke i izgubilo.

“Srne toliko blizu još nismo viđali pa nas je ovo iznenadilo. Znali smo da ne smemo da ga diramo jer ga majka neće više prihvatiti ako oseti na njemu strani miris. Srne svoje mlade ostavljaju u visokoj travi gde ih sakriju dok one odlaze da se hrane negde u blizini… Po svoje lane uvek se vrate i premeste ga. Najčešće srne imaju dva laneta koja zbog potencijalne opasnosti ostavljaju na različitim mestima”, priča Marija za Index.hr.

S obzirom na to da je ovo lane došlo zaista blizu kuća, postojala je mogućnost da se majka ne vrati po njega zbog straha od ljudi. Marija i njena porodica su ga satima posmatrali i pratili šta se događa.

“Nažalost, majke nije bilo. Nakon nekoliko sati uzeli smo lane jer je prošlo puno vremena, sunce je bilo jako, a i naše mačke nisu baš bile druželjubive prema njemu. Znali smo da moramo nešto da preduzmemo jer na tom mestu, samo i bez hrane, neće preživeti”, nastavila je ovu zanimljivu priču.

Lane, kojem je dala ime Tonka, najpre su nahranili kozjim mlekom pomoću flašice. Odmah su počeli da razmišljaju o budućnosti i gde da smeste malenu životinju, jer porodični dom koji ima još ljubimaca u ovom slučaju nije rešenje.

“Nakon sto poziva i traženja adekvatne brige za lane uspeli smo dam pronađemo ljude koji su već othranili nekoliko malih srna i imaju svoje srne, s ljubavlju to rade pa smo bili jako srećni da smo pronašli dobro rešenje”, rekla je Marija i dodala kako će sigurno da nastavi da posećuje  Tonku.

Marija se od malih nogu brine o životinjama, a brojne ptice, mačke i druge životinje spasila je do sada.

“U pravilu pronađene životinje se ne smeju dirati, posebno mladunčad, jer ih mama neće više prihvatiti zbog tuđeg mirisa. Životinju treba ‘terati’ prema prirodi ako se našlo u urbanom okruženju ili preneti s nekim prirodnim materijalom (list, grančica) ako se radi o manjoj životinji. Tek ako ništa od toga nije moguće, onda uzeti životinju ako je u opasnosti, informisati se pa kontaktirati nekog stručnog, poput veterinara”, poručila je Marija.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLUTALA ULICAMA BOLESNA I GLADNA! Pored brojnih povreda, Sara nije ODUSTALA! (VIDEO)
Sledeći tekstOSTAVIO GA U GEPEKU AUTOMOBILA! Pas DEHIDRIRAO! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime