Naslovna VESTI PSI HODAMO SA NJIMA: Mark i Pajo u Lajkovcu

HODAMO SA NJIMA: Mark i Pajo u Lajkovcu

2
Mark i Pajo petface

Mark i Pajo, naš nerazdvojni tandem, polako, ali sigurno, napreduje na svom putovanju. Da podsetimo, oni su tačno prvog septembra, krenuli iz Beograda, ka Krfu, kako bi svojim putovanjem podstakli ljude da im se pridruže u ovom plemenitom poduhvatu.

Prenosimo vam detalje iz Markovog dnevnika:
Probudili smo se u 5 ujutru. Bilo je sveže i prijatno vreme, ali ne zadugo. Ubrzo je vrućina postala nesnosna. Zaputili smo se ka Lajkovcu, a tamo smo imali i zakazane susrete sa novinarima.

Mark i Pajo petface
Tog petka 4. septembra, živa u termometru je dostigla čak 36 stepeni, a ovaj neobični dvojac nije imao u planu da se zaustavlja, kako bi izbegli najveću vrućinu. Zbog toga, oni nisu pravili uobičajene pauze, pa su uspeli da za 4 sata prevale neverovatnih 30 kilometara. Međutim, ne bez posledica. Kako Mark kaže, Pajove prednje šape, su pretrpele izvesne povrede. Iz tog razloga, oni su odlučili, da ceo vikend provedu u Lajkovcu, kako bi se odmorili i prikupili snagu za ostatak napornog putovanja.

Mark i Pajo petface
Mark je konstantno zabrinut zbog Pajovih šapa. Po njegovim rečima, psu su od vrućine izgoreli jastučići na šapama. Pored toga, labrador je nosio, za njega sprecijalno dizajnirane cipele, koje nije nosio ranije, što je prouzrokovalo da mu se stvore ranice po prstima. Zbog toga, Mark mu je napravio sprecijalne zavoje, kako bi se sprečilo dalje ozleđivanje njegovih šapa.
Odmah po dolasku u Lajkovac, oni su otišli kod veterinara, kako bi on, na adekvatan zalečio bolne povrede. Budući da se Mark i Pajo, na ovom putu nalaze zbog krajnje humanog cilja, veterinar koji je lečio labradora, nije želeo da im naplati svoje usluge i kreme, koje mu je prepisao. Isto su postupili i u Hotelu Lajkovac, gde nisu želeli da naplate prenoćište ovim neobičnim gostima.
Pajo je, zbog povreda, uglavnom morao da miruje, međutim, to ovaj dvojac, nije sprečilo, da uživaju u druženju sa meštanima. Po Markovim rečima, svi su bili veoma srdačni i predusretljivi, a građani Lajkovca su se potrudili, da domaćinski dočekaju goste. Išli su u posetu mlinu, starom 120 godina, koji i dalje melje žito za potrebe stanovništva. Nakon toga, prisustvovali su fudbalskom meču, između Lajkovca i Uba, a kada je meč završen, uživali su u ćaskanju sa fudbalerima.

Mark i Pajo petface
Mark je pred polazak znao koliko su Srbi prijateljska nacija, ali njegove impresije sa puta, nadmašile su sva njegova očekivanja:
Jedna žena se juče zaustavila u svojim kolima, da bi nam dala voće i povrće. Stvarno je ohrabrenje, kada ljudi, koje u životu nisam sreo, kažu: „ Zdravo, Mark i Pajo!“ ili kada nam usput dobace „Srećno!“.
Tandem se danas zaputio ka Bajinoj Bašti, a po Markovim procenama, za ovu razdaljinu od 100 kilometara, biće im potrebno, 3-4 dana, u zavisnosti od stanja Pajovih šapa.

Mark i Pajo petface

Marka i Paju ćemo pratiti celim putem, a vas pozivamo, da podržite akciju. To možete učiniti na sledeći način:

PODRŽITE: Mark i Pajo hodaju za njihov život

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFriskies daje hranu napuštenima, a od VAS zavisi i koliko stotina kilograma!
Sledeći tekstOGLEDALO DUŠE: psi govore očima

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime