Naslovna VESTI MASOVNO TROVANJE PASA I MAČAKA! Meštani strahuju za BEZBEDNOST dece!

MASOVNO TROVANJE PASA I MAČAKA! Meštani strahuju za BEZBEDNOST dece!

0

U selu Mali Izvor, nekoliko dana ranije neko je otrovao oko 15-ak mačaka i pasa. Poslednji slučaj trovanja dogodio se juče. Meštani strahuju za zdravlje svoje dece, kao i ovaca i drugih životinja, pošto na mestu gde su se otrovali psi i mačke, svakodnevno se deca igraju.

Nakon saznanja da je tokom vikenda u selu Mali Izvor otrovano nekoliko mačaka i pasa, novinari portala Glas Zaječara razgovarali su sa meštanima ovog sela koji su jako zabrinuti.

Suzana Đorđević, predsednica Mesne zajednice „Mali Izvor“, kaže da je prošle nedelje neko otrovao mačke i pse u ovom selu.

„Prošlog četvrtka dve porodice su prijavile trovanje pasa. Dva psa su bila vlasnička dok su pet ili šest bili psi bez vlasnika, o kojima se brinulo celo selo. Ti psi su živeli oko škole, i nisu napadali ljude. Ljudi i deca su ih stalno hranili“. -ističe Suzana.

IZGUBILI VOLJENOG PSA: a onda odlučili da pruže ljubav svima ostalima

Ona je kazala da su osim te prijave saznali i da je njenom deveru otrovani psi kao i mačke.

„Tragali smo za psima, i jednog smo pronašli mrtvog, dok je ženka nekako preživela. Pored njih mom deveru je otrovano i šest mačaka“.

Suzana ističe i to da kada se mislilo da je završeno sa trovanjima i da se više to neće dešavati, danas je otrovan još jedan pas.

„Koliko ja znam još jednoj porodici su nastradala dva psa, a možda i još nekom, a da ja ne znam za to. Koliko ja znam negde oko 15-ak životinja je nastradalo, a možda i više.„-istakla je Suzana Đorđević za portal Glas Zaječara.

IZBAČEN NA ULICU POSLE 8 GODINA: Surovi vlasnik ne pita za bolesnog psa!

Ona je kazala i to da je slučaj prijavljen policiji, koja je došla do vlasnika pasa, uzela izjave, i da su psi i mačke odveženi u Veterinarski institut kako bi se utvrdio uzrok smrti.

„Obdukcijom je utvrđeno da su psi i mačke otrovani. Čime su otrovani to još uvek ne znamo. Bojimo se svi za bezbednost dece pošto gde su se psi otrovali, deca se svakodnevno igraju“- istakla je ona.

Lukić Stanko kaže za portal Glas Zaječara da su njemu otrovani šest mačaka i jedno kuče.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

„Ne sećam se koji dan je bio. Kada sam došao kući, video sam dve mačke mrtve pored zamrzivača, i nekoliko u dvorištu. Kuče smo našli tek sutra i isto je bilo mrtvo. Kod mog komšije 8 pasa je otrovano, i kod jednog čoveka još jedan pas. Ne znam koliko je tačno životinja otrovano, ali su se još neki meštani žalili. Pustili su penu na usta, i verovatno su otrovane“. –istakao je Stanko.

U razgovoru sa drugim meštanima Malog Izvora, Glas Zaječara  saznao je da je još životinja otrovano, ali da to nisu prijavili. Među njima ostaje strah, ko je mogao da učini nešto tako užasno. Boje se za zdravlje dece, koja su posle izolacije, počela da se šetaju i izlaze van dvorišta.

Foto: Glas Zaječara Izvor: Glas Zaječara

Petface Viber zajednica

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIZGUBILI VOLJENOG PSA: a onda odlučili da pruže ljubav svima ostalima
Sledeći tekstOSTAVLJEN NA MILOST I NEMILOST SLUČAJNIH PROLAZNIKA: Beli nađen na ulici!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime