Naslovna VESTI Priča koja tera suze na oči: Kako je ranjeni bik spasio život...

Priča koja tera suze na oči: Kako je ranjeni bik spasio život matadoru…

0
matador petface

Borba sa bikovima, poznata i kao korida, tradicionalna je i kontroverzna predstava po kojoj je posebno poznata Španija, a održava se i u Portugalu, delovima južne Francuske, i u nekim južnoameričkim državama. Pikadori na konjima ili bez njih, najpre biku zabadaju bodeže u leđa i vrat, a onda se glavni toreador sve više približava životinji sa crvenim plaštem u ruci. Publika uzvikuje: „Ole“, bodri toreadora da bude što bliže rogovima, a onda bi on jednim udarcem trebao životinji zadati smrtni ubod u srce, nakon čega se bik ruši. Toreador tako postaje matador!

Preko 3.000 ljudi sa psima trčalo na maratonu uz reči: STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA!

Jedan od slavnijih je i matador po imenu Torero Alvaro Munera, iz Kolumbije! Jedna stranica je objavila ovu fotografiju uz reči:

matador petface
Borba sa bikovima

Matador Torero Alvaro Munera pamtiće svoj poslednji okršaj sa bikom do kraja života. Nakon duge borbe, ranjeni bik je došao u situaciju da probode rogovima poznatog matadora. Iako je lako mogao da ga usmrti, bik mu je samo prišao i nježno ga pogledao. Našavši se licem u lice sa opasnom i ranjenom životinjom, koja odjednom nije bila opasna koliko je očekivao, matador je seo pored nje i zaplakao.

LESKOVAC: Izgladneli i mršavi konji ostavljeni na putu da uginu!

– Pogledao sam u njegove oči. Bile su nevine kako samo oči životinje mogu biti. U dubini svog bića osetio sam da taj pogled žudi za pravdom, za prestankom borbe. Osetio sam se toliko posramljeno. U tom sam trenutku shvatio da je moja matadorska karijera okončana.

Da li ste ikada prisustvovali nekoj od borbi? 🙁

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI HEROJI POPLAVA: Ostali u Hjustonu kako bi izbavili mace!
Sledeći tekstDIRLJIV SUSRET bostonskog terijera Reksa i vlasnice nakon SAOBRAĆAJNE NEZGODE

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime