Naslovna VESTI OVE NAMIRNICE MOGU OTROVATI PTICU: Nemojte ih davati pticama! (VIDEO)

OVE NAMIRNICE MOGU OTROVATI PTICU: Nemojte ih davati pticama! (VIDEO)

0
OVE NAMIRNICE MOGU OTROVATI PTICU petface

Iako je deljenje hrane sa vašom pticom veoma zabavno postoje mnoge uobičajene ljudske namirnice koje mogu biti štetne ili čak pogubne za vašu pticu. Vlasnici moraju znati koja je hrana dobra za dijeljenje i koja predstavlja ozbiljan rizik.

Svaki vlasnik koji ima pticu kao kućnog ljubimca mora dobro voditi računa šta joj daje kao hranu. Ishrana naših ljubimaca je na prvom mestu. Jedna greška nas može dovesti do toga da ostanemo bez njih.

PROČITAJTE I:

OVAJ MALIŠA JE BIO NAJSLABIJI: Rođen je kao najslabiji u leglu, ODBAČEN OD SVIH! (VIDEO)

OVO ĆE VAS RASTOPITI: 10 slika koje pokazuju bezuslovnu ljubav između mama i njihovih beba! (VIDEO)

ZAUVEK SA NAMA: Inspirišuće tetovaže ljubimaca! (VIDEO)

ČOKOLADA je divna poslastica koju deliti sa članovima ljudske porodice, ali može biti štetna ili fatalna za vašu pticu kućnog ljubimca.

OVE NAMIRNICE MOGU OTROVATI PTICU petface

Trovanje čokoladom prvo utiče na probavni sistem ptice, izazivajući povraćanje i dijareju. Kako stanje napreduje, pogođen je centralni nervni sistem ptice, koji prvo izaziva napade i na kraju smrt.

JABUKE zajedno s ostalim članovima porodice ruža, uključujući trešnje, breskve i kruške sadrže cijanid u tragovima u semenima.

OVE NAMIRNICE MOGU OTROVATI PTICU petface

Iako je plod jabuke u redu za vašu pticu, imajte na umu da pored otrovnih semenki na koži ploda može biti i pesticida.Temeljno očistite jabuke koje delite sa vašom pticom kako biste izbegli izlaganje tim toksinima.

ALKOHOLNO PIĆE, većina vlasnika nikada ne bi ponudila svom ljubimcu, međutim postojali su slučajevi u kojima ptice koje su slobodno lutale dosegnule trovanje alkoholom.

OVE NAMIRNICE MOGU OTROVATI PTICU petface

Alkohol depresira organski sistem ptica i može biti fatalan.Kad god se alkohol servira u vašem domu, čuvajte ga i držite u kavezu.

SO nije dobra za vaše ljubimce.

OVE NAMIRNICE MOGU OTROVATI PTICU petface

Iako su svim živim bićima potrebne regulisane količine natrijuma u ​​njihovim sistemima, previše soli može dovesti do brojnih zdravstvenih problema kod ptica, uključujući preteranu žeđ, dehidraciju, disfunkciju bubrega i smrt.Pazite na broj slane hrane koju vaša ptica jede.

AVOKADO, poznato je da koža i jama ovog popularnog voća izazivaju srčani poremećaj i mogući srčani zastoj kod vrsta ptica kućnih ljubimaca.

OVE NAMIRNICE MOGU OTROVATI PTICU petface

Držite avokado što dalje od ptica kućnih ljubimaca.

Naše neznanje može dovesti i do smrti naših ljubimaca. Edukujmo se pre nego što ih dovedemo u neizlaznu situaciju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIGRA PSA I MEDVEDA: Vlasnici su bili u šoku kada se njihov pas vratio iz šume sa razigranim crnim medvedom! (VIDEO)
Sledeći tekstPSI DANAS I KOTRLJAJU: Pogledajte novi pseći trend nasato u Australiji! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime