Naslovna VESTI PSI OSTAVLJENI NA NEMILOST ŠAKALIMA – Jedan ribočuvar je pokazao šta znači biti...

OSTAVLJENI NA NEMILOST ŠAKALIMA – Jedan ribočuvar je pokazao šta znači biti VELIKI ČOVEK.

0
Štenci u nemilosti šakala

Priča o ribočuvaru, Oliveru Adžiću potvrđuje izjavu: „Da je ribočuvar biti lako, ribočuvar bi bio svako“. Ribočuvari su ljudi posebnog kova… posao im je da čuvaju ribu od ribokradica, da brinu o prirodi i našim vodama a neretko dođu u situaciju da spasavaju život koji nije vezan samo za vode i riblji svet. Oliver Adžić je pokazao da je veliki čovek.

Štenci u nemilosti šakala

Posle redovnog posla koji uključuje i rasprave sa bahatim ribolovcima bez dozvola, tačnije rečeno krivolovcima Oliver je nedavno ispod farkažinskog mosta naišao na nešto što mu je slomilo srce. Na livadi, na suncu, neko je ostavio 4 šteneta. Kraj njih je bila mala gomilica granula i nešto suvog hleba… vode naravno nije bilo.

Pročitajte i ovo: AKO SANJAŠ DA ĆEŠ ME OPET VIDETI JEDNOG DANA, ZNAJ DA ĆU TE ČEKATI…

Kako Oliver kaže taj neko je sve to ostavio „da šakali imaju šta da zameze posle debeljuškastih pufnastih kmekavaca“.

Štenci u nemilosti šakala

Oliver to nije mogao da vidi i nastavi svojim poslom. Pozvao je komunalno preduzeće „Elan“ iz Kovačice i prijavio tačnu lokaciju na kojoj su se nalazili štenci. Očekivao je da oni odrade svoj posao, dođu i sklone štence. Odgovor koji je dobio je bio neverovatan – nemaju kapacitete, niti rešavaju kučiće, samo odrasle pse!

Štenci u nemilosti šakala

Pročitajte i ovo: GRAD MAČAKA – Turska ponovo pokazala koliko voli mačke!

Isti ili slični odgovori su stigli i od nekoliko udruženja za zaštitu životinja i pojedinaca koji se bave sličnim poslom. Iako prilično iznenađen takvim odnosom, Oliver nikoga ne osuđuje. On je uradio ono što bi retko ko uradio. Uzeo je štence i odneo ih svom domu.

Štenci u nemilosti šakala

Oliver nije mogao da gleda tugu i patnju… nije mogao da se okrene i nastavi dalje. Nije mogao ni da kaže da „nema kapaciteta i da se ne bavi štencima“. Zato je on VELIKI ČOVEK.

Štenci u nemilosti šakala

Štenci su sada kod njega. Progledali su, puze, cvile, jedu sami… Dobili su sklonište. Neće nastradati od gladi, žeđi, vrućine… Neće ih pojesti šakali ili neki drugi predatori koji su jači i veći od njih. Oliver ne traži pomoć za njih. On samo traži nekoga ko će ovim mališanima dati novu šansu. Dom… u kome će moći na miru da grickaju papuče ili cipele, pocepaju pantalone od radosti i sreće što imaju prijatelja.

Štenci u nemilosti šakala

Javite se Oliveru ako želite da budete isto tako veliki ljudi. Pokažite da pripadate grupi posebnih – oni koji vole svaki život. Oliver će vam dovesti svakog od ovih lepotana.

Izvor:  Facebook Oliver Adžić

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAKO SANJAŠ DA ĆEŠ ME OPET VIDETI JEDNOG DANA, ZNAJ DA ĆU TE ČEKATI…
Sledeći tekstZlatni retriver je izgubio svoju najbolju prijateljicu zbog raka, nakon čega mu je njegova porodica poklonila mače!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime