Naslovna VESTI MAČKE GRAD MAČAKA – Turska ponovo pokazala koliko voli mačke!

GRAD MAČAKA – Turska ponovo pokazala koliko voli mačke!

0
Grad mačaka u Turskoj

Poznato je da su mačke omiljene domaće životinje u Turskoj. One su najčešći kućni ljubimci, a građani Turske imaju veoma blagonaklon stav prema uličnim mačkama o kojima se brinu čak i ukoliko nemaju pravi dom. U opštini Yahsihan je briga o mačkama dobila potpuno novu dimenziju. Ovde su omiljenim životinjama podigli pravi grad mačaka.

Grad mačaka u Turskoj

U februaru prošle godine je na površini od 600 kvadratnih metara otvoren grad mačaka. On je izrađen od reciklažnih materijala i namenjen je uličnim mačkama koje tu imaju sklonište od zime i letnjih vrućina.

Grad mačaka u Turskoj

Pročitajte i ovo: PAS TELOM ZAŠTITIO BEBU OD POŽARA! 8-godišnja devojčica preživela ali Polo nije.

U ovom jedinstvenom skloništu za godinu dana se rodilo 175 mačića a 50 mačaka je dobilo veterinarsku pomoć u vidu različitih hirurških intervencija. U gradu se posebna pažnja poklanja smacnim mačkama koje se posle porođaja i sterilizacije vraćaju na mesta odakle su donete.

Grad mačaka u Turskoj

Ideju za ovaj grad mačaka je potekla od Emine Erdogan, supruge predsednika Turske Redžepa Erdogana. U skloništu radi ukupno 10 zaposlenih a na dnevnom nivou tri radnika brine o mačkama koje tu žive. Godišnje, u skloništu se pojede oko 25 tona mačje hrane.

Grad mačaka u Turskoj

Pročitajte i ovo: VETERINARKA VELIKOG SRCA – Izlečila i udomila mačka na ivici smrti!

Građani koji žele da imaju mačku za kućnog ljubimca ovde mogu izvršiti usvajanje, ali postoje prilično strogi kriterijumi. Svako ko želi mačku iz ovog otvorenog azila mora da dokaže da će u budućnosti na odgovarajući način brinuti o maci koju udomljava.

Grad mačaka u Turskoj

Cena izgradnje ovog neverovatnog grada mačaka je bila oko 27.000 evra. Zanimljivo je da je za izgradnju korišćen reciklirani materijal koji je prikupljen iz celog grada. Tako na primer, svi podovi su izrađeni od odbačenih polomljenih kamenih ploča, a za drvene konstrukcije su korišćeni delovi polomljenih i iskorišćenih transportnih paleta.

Grad mačaka u Turskoj

Ovaj grad mačaka deluje kao pravi Raj za mačke, zar ne?

Izvor:  hurriyetdailynews.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAKLENI TRANSPORTER LJUBIMACA – Peticija protiv “prevoznika” kojem je tokom transporta iz Rusije uginulo 6 pasa.
Sledeći tekstAKO SANJAŠ DA ĆEŠ ME OPET VIDETI JEDNOG DANA, ZNAJ DA ĆU TE ČEKATI…

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime