Naslovna VESTI PSI NAJNOVIJA VEST: Podneta krivična prijava protiv vlasnika pasa koji su na smrt...

NAJNOVIJA VEST: Podneta krivična prijava protiv vlasnika pasa koji su na smrt izujedali pinča Rašu!

0
Leš psa najnovija petface

Staford i pitbul, vlasnički psi, prošlog utorka su na smrt izujedali pinča Rašu, a njegovoj vlasnici Jovani Uvalin naneli čak 30 povreda!

Da podsetimo, Jovana iz Pančeva je sa svojim ljubimcem, pinčem Rašom, šetala pored fudbalskog stadiona u Vojlovici, kada su ih napali psi. Zadobila je teške telesne povrede – trideset ujeda samo na jednoj ruci, dok je njen pas od povreda uginuo. Jovani je pomogao prolaznik koji se našao na ulici.

NAJNOVIJA VEST: Jovanu i njenog ljubimca napali psi. Ljubimac Raša podlegao povredama!

Iako nije želela da tuži vlasnika ovih pasa, krivičnu prijavu protiv njega je u Tužilaštvo poslala Policija. Ispostavilo se i da psi nisu bili vakcinisani, i trenutno su na posmatranju.

– Izašlo se na teren da se kontaktira sa osobom koja je navedena u zapisniku kao vlasnik životinja. To je Đula Balog iz ulice Bratstvo jedinstvo. Priznao je da su psi njegovi. U prijavi je Jovana rekla da su pitbulovi, međutim, na licu mesta smo tvrdili da su mešanci, tip staforda. Psi su vlasnički, nevakcinisani i nisu čipovani. Vlasnik je izjavu dao i na osnovu tog zapisnika se dalje postupa. Dat je nalog vetrinarskoj stanici koja je nadležna za taj teren da radi trokratni pregled životinja na besnilo. Po završetku pregleda radi se vakcinacija i čipovanje i stići će prijava sa našim ovlašćenjima sudiji za prekršaj. Ići će i zahtev prema Komisiji o proceni agresivnosti životinja zato što je on postupio suprotno zakonu. Životinje, koje pripadaju grupi naročito agresivnih životinja, bile su bez povoca i bez pratioca na ulici, izjavila je veterinarska inspektorka Ljubica Mučibabić a prenosi portal rtvpancevo.rs.

Pratićemo ovaj slučaj do samog kraja, ali nažalost Raša je samo jedan od mnogih žrtava neodgovornih vlasnika pre svega. Zato svi ljubitelji životinja traže strože kažnjavanje ovakvih vlasnika, a da li će baš Đula biti i jedan od prvih kažnjenih, ostaje da vidimo,…

Izvor: rtvpancevo.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDejvid (67) napravio specijalan kajak za svoje pse! (FOTO)
Sledeći tekstNOVI SAD: Otvoren “Magnum” – butik u kom su I ljubimci dobili svoj kutak!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime