Naslovna VESTI PSI NAĐEN U LOKVI KRVI, IZGRIŽEN I NA IZMAKU SNAGE: Njegova priča otopiće...

NAĐEN U LOKVI KRVI, IZGRIŽEN I NA IZMAKU SNAGE: Njegova priča otopiće i najtvrđa srca!

0

Mnogo je priča sa srećnim krajem kojima svedočimo. Iako u jednom trenutku postanu odbačeni i psi koje vlasnik ne želi, tračak svetla na kraju tunela bude upravo taj dan – dan udomljenja!

Pred vama je baš takva priča – od nesrećnog i tužnog psa, do najvoljenijeg na svetu!

DA NE POVERUJEŠ! Studenti u suzama zbog smrti ribe, oglasio se predsednik države (VIDEO)

– Tri nedelje nakon Luckijeve smrti doslovno sam se raspala i onda sam sasvim slučajno prebacivši program na TV-u nabasala na prilog o azilu u kojem sam vidjela – njega! Srećan i veseo, skakutao je i mahao repićem zahvalan na par minuta izvan mokrog i ledenog boksa da može šapicama osetiti travu. Bio je sušta suprotnost od mog Luckyja koji je bio jako bolešljiv, a ja sam želela samo zdravog i srećnog psa. Tamo se psi vode pod brojem, a on je imao i neko svoje privremeno ime, a to je bilo Srećko, za nepoverovati jer sam imala Luckyja.

– Saznala sam o njemu da je nađen u lokvi krvi, izgrižen od pasa te prebačen u stacionar gde su mu zašili sve rane s malom nadom da će preživeti. Ali moj junak se oporavio i prebačen je u azil gde je proveo godinu i po dana, predugo. Na njuškici i ispod oka ima ožiljke od ugriza pasa, a na leđima na 3 mesta nikada mu dlaka nije izrasla. Dok su mi ga doveli, nije se odvojio od mene. Mislila sam doći po njega za dva dana, ali on je pustio suzu i to je presudilo da ga odmah povedem sa sobom. Nije se ni okrenuo za svojim prijateljima iz azila, trčao je prema autu presrećan što odlazi.

U ŠTALI ZATEKAO UŽASAN PRIZOR: Krave se tresle od bolova, dve nisu preživele!

– Usput smo stali u salon, uklonjeni su mu dredovi koji su visili, okupan je i sređen po prvi puta u životu, iz njega su ispale sve buve i krpelji i maknuo se užasan miris, a on je bio strpljiv i miran, zahvalan pre svega. Putem mi je zaspao u krilu. U stanu se bojao nožicama stati na tepih, nejasno mu je bilo da stalno ima hrane i vode u posudici i mnoštvo igračaka i poslastica, danima je spavao s jednim otvorenim okom dok se nije potpuno opustio. Uzeti psa iz azila iz boksa sa 10 pasa i odvesti ga u stan u centru grada, nije bilo baš pametno, ali ja sam poslušala srce i nisam se pokajala. Sunny je moj prvoudomljeni pas nakon Luckyjeve smrti iako sam rekla da nikad više neću imati psa,ali život bez psa mi je nezamisliv.

– Jako je razmažen i privržen i stalno bi se mazio, a kako sam posle njega udomila još nekoliko njuškica, nastojim i dalje poklanjati mu svu ljubav i pažnju da se ne oseća zapostavljen jer je jako ljubomoran. Znam samo da je došao na svet 2016.(po proceni veterinara) a rođendan će mu biti udomidan.

– Tek dok sam shvatila da ne dolazi na Luckyjevo mesto u smislu da ga zameni, već da spašavam još jedan nedužni i nesrećni život – tek onda sam mogla krenuti dalje. Lucky će zauvijek imati posebno mesto, ali spasiti još bar nekoliko života i to sa udomljenjem je – neprocenjiv osjećaj! Luckyju to dugujem. Znam da me gleda sa neba, negde iza duge gde je anđelima i mesto i znam da me čuva i da me čeka da zauvek budemo zajedno!

Budimobolji ljudi, udomimo! I učimo od ovih prelepih njuškica – oni će nam pokazati šta je bezuslovne ljubav!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Napisala: Danijela Matijević  Foto: Danijela Matijević

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBESPOMOĆNA MAČKA visila je na žici za sušenje veša! Zamalo TRAGIČAN kraj! (VIDEO)
Sledeći tekstPOLICIJA GA UPUCALA: Ubili su mu psa, a posle 14 godina dobio je gotovo MILION odštete!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime