Naslovna VESTI PSI TRANSFORMACIJA: Napušteni pas dobio novi identitet

TRANSFORMACIJA: Napušteni pas dobio novi identitet

1
napušteni pas petface

Napušteni pas je prizor koji se ulicama mnogih gradova širi poput epidemije. Tako na hiljade i hiljade pasa luta ulicama, zbog neodgovornosti i nebrige čoveka.

napušteni pas petface

Takva sudbina zadesila je i jednu malu pudlu. Naime, Udruženju za spasavanje „Hope for Paws“ stigao je poziv povodom ovog slučaja i kada su volonteri izašli na teren imali su velikih poteškoća da se približe ovom isprepadanom psu. Prema rečima komšija, porodica ovog psa se odselila pre godinu dana, a na novu adresu odlučili su da ne povedu svog ljubimca. I tako je ova pudla dobila novi dom-ulicu. On je i dalje strpljivo čekao svoje vlasnike, ne dozvoljavajući nikom drugom da mu se približi.

Volonteri su morali da ulože mnogo strpljenja, kako bi uspeli da se približe napuštenom psu. Kada su to konačno uspeli, pas je tužno zavijao, a njegovi spasioci su i sada morali da budu strpljivi. Oni nisu odustajali i nežno su mazili ovo uplašeno biće i tek posle izvesnog vremena uspeli su da ga opuste.

napušteni pas petface

Pas je bio u užasnom stanju. Naime, njegova dlaka je toliko porasla da je sada činila skoro polovinu njegove kilaže. Pudla se jedva kretala od umršene dlake, a pored toga nisu ga poštedeli ni krpelji. Kada su ga ošišali, pas je bio neprepoznatljiv. Ali ono što spasioci nisu uspeli da promene, je njegovo stanje duha. On je i dalje bio tužan i uplašen.

napušteni pas petface

I kako to obično biva kada se kockice slože, pudla se našla u hraniteljskoj porodici. I nedugo zatim, više nije bila tužna. Ovaj napušteni pas sada se zove Teo i on je doživeo potpuni preobražaj… Pored toga što više nije bezimeni, zarasli pas koji se boji svega, on sada ima novu porodicu koja obožava životinje. Ova porodica je već pre njega udomila nekoliko pasa koji su Teu društvo za igru. Dakle, on sada ima okruženje koje mu je ljubavlju i negom nadoknadilo užase koje mu je za godinu dana priredila ulica.  U tom okruženju, ovaj do nedavno napušteni pas povratio je poverenje u ljudski rod i sada se bezbrižno igra sa svojim novim rođacima.

napušteni pas petface

Možemo da kažemo da je Tea zadesila sreća kakvu ne doživi mnogo pasa koji su na ulici. Zato brinite odgovorno o svojim psima i ne napuštajte ih, jer oni vas nikada ne bi napustili.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKako je uginuli rakun ujedinio građane…
Sledeći tekstTRAGEDIJA: „Ostavili smo Bubija u hotelu za pse, vratili nam ga mrtvog“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime