Naslovna VESTI PSI DEVOJČICA LEA (6): “Za rođendan neću poklone, već hranu za psiće u...

DEVOJČICA LEA (6): “Za rođendan neću poklone, već hranu za psiće u azilu”!

0
neću poklone petface

Da li možete da se setite šta ste poželeli za svoj šesti rođendan? Novu barbiku, autić, od mame i tate bicikl verovatno. Jedna devojčica, po imenu Lea, za svoj šesti rođendan je poželela jedan malo neobičniji poklon! Naime, ona je umesto poklona tražila da joj gosti kupe hranu za pse, koju bi poklonila Prihvatilištu za napuštene ljubimce! Sa majkom Tanjom odlučila je da će tako prikupljenu hranu dati udruženju “Noina arka” iz Hrvatske.

PROČITAJTE I:

SRBIJA JE PONOSNA: Ana je slavila rođendan, a gosti su umesto poklona donirali novac za konje u azilu!

– Verovatno je došla na ideju gledajući emisiju popularnog komičara Paula O’Gradyja, velikog ljubitelja pasa koji je snimio serijal o najvećem azilu za životinje Battersea. Pratila je šta Paul radi iz emisije u emisiju, od svoje treće godine i to joj je bio prvi “susret” sa azilima. Osam meseci pre rođendana iznela je svoju ideju. Mislila sam da će je do rođendana zaboraviti, ali to se nije dogodilo, govori mama Tanja za www.vecernji.hr.

neću poklone petface

Mama Tanja je Lein zahtev prenela samo roditeljima koje bolje poznaje, jer nije želela da ispadne da imaju “posebne želje”. Uprkos tome, u igraonici u kojoj je slavila rođendan sa vršnjacima, komšijama i decom iz vrtića prikupilo se čak 110 kilograma hrane za životinje.

Ali, to nije sve! Naime, kada je malena Lea došla u “Noinu arku”, jako se rastužila jer je videla kako kuce tamo žive. Zato je najavila NOVU AKCIJU za Uskrs!

PROČITAJTE I:

ZAJEČAR: Katarina je zamolila drugare da umesto poklona doniraju hranu za pse! I SKUPILA JE!

-Zauzela je stav kako joj igračke ne trebaju, jer se za njihovu cenu može kupiti još nekoliko vreća hrane. Želi kupiti i plišane igračke za azil, kako bi se psi imali sa čime zabavljati i kaže kako će, čim malo poraste, početi i volontirati, makar samo da ih hrani i šeta. Ruby joj je najbolja prijateljica, kaže mama Tanja!

neću poklone petface

Za peti rođendan, Lea je dobila mešanca pekinezera, maltezera i jorkija – Ruby, koja joj je danas najbolja prijateljica. Misli i na ptice, pa cele zime stavlja posudice na drveće kako bi imale šta da jedu! Mama Tanja se nada da će i druga deca, dopre li priča do njih, sjediti Lein primer.

Deca su po prirodi puna ljubavi, samo ih treba malo usmeriti, za kraj kaže Tanja.

KAKVO DIVNO DETEEEE, KAPA DO PODA – i za roditelje i za Leu!

Izvor, Foto: facebook.com/noinaarka

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.