Naslovna VESTI PSI Nina mora da pokloni svoja dva psa: „Nemojte osuđivati, pre nego što...

Nina mora da pokloni svoja dva psa: „Nemojte osuđivati, pre nego što pročitate“!

0

Njeno ime je Nina i sada moli za pomoć. Ali, pre svega, moli da je ne osuđujete pre nego što pročitate.

Znam da je to teško, jer sam i ja ranije osuđivala slične situacije, sve dok se sama nisam našla u takvoj. Jednostavno nisam mogla da razumem. Sada ja imam veliki problem, i iskreno nikada nisam ni pomišljala da može doći do toga. Teško mi je i sta god da napišem ne može ni približno da opiše moja osećanja. Moram da poklonim svoja dva psa. Psi su mešanci, spašeni su sa ulice kada su bili jako mali. U pitanju su Ari – mužjak, star 9 godina, i Dona – ženkica, par meseci starija od njega, počela je priču Nina.

Nina petface

Ona živi sa mamom i bratom, u Lazarevcu. Ninina mama je već dva puta bila u bolnici, zbog izliva krvi na pluća. Iz tog razloga, ne sme da bude u prisustvu ljubimaca, tačnije među dlakama. Brat je četvrta godina srednje škole, sada upisuje fakuktet i odlazi za Beograd. Obzirom da će biti u studentskom domu, nema mogućnost da povede psa! Da se tu njihove brige ne završavaju, kaže Nina, i ona je operisala nogu pre 15 dana, tako da je onemogućena da izvodi pse u šetnju.

Porodica poklanja mačku jer „stiže prinova“, a Igor im OVAKO ODGOVORIO!

Nina petface

Znam da je ovo najteža odluka, ali za njih je najbolje da nađu drugi dom. Meni je neopisivo teško zbog toga, jer sam svesna koliki je šok to za njih, pogotovo zbog njihovih godina i prvrženosti nama. Iz tog razloga bih volela da nađu dom pun ljubavi, pažnje, strpljenja i razumevanja. Značilo bi da to bude porodica, koja je već imala iskustva sa psima. Poželjno da imaju dvorište, jer ne znam kako bi psi reagovali na to da ih neko drugi vodi u šetnju, bar tokom nekog perioda. Naviknuti su na život u stanu, nikada nisu prenoćili napolju, pa bi morali da spavaju u kući. Uglavnom su druželjubivi sa svima, Ari jedino ne voli druge mužjake, ali to je jasno, obzirom da je Dona njegova dugogodišnja devojka, navodi Nina.

Pred školom ostavljeno maleno štene u kutiji, na kojoj je stajala poruka!

Nina petface

Ova dva divna psa su mirna, najviše vole da se maze, pogotovu Dona. Dona je sterilisana, psi su čipovani, redovno vakcinisani i zdravi. Ari, jedino ima blagu paradentozu kod gornjih sekutića, i to zahteva redovno pranje zuba, na šta je navikao.

Nina petface

Naviknuti su na kupanje, četkanje, šišanje leti,..Dan najviše provode tako što leže u nekom ćošku i spavaju, ne vole da ih neko baš preterano gnjavi, tako da baš mala deca nisu poželjna. Vole decu, ali vole i svoj mir. Psi nisu agresivni, ne ujedaju i dobri su sa ostalim životinjama. Imala sam ranije mačku, svi su se lepo slagali. Oni već imaju svoje navike, samo im treba neko ko će ih takve prihvatiti i učiniti im ostatak života najlepšim mogućim. Želim da budu srećni i znam da je ovo najbolje za njih. Psi se dobijaju isključivo uz ugovor, neophodno iskustvo, i naravno – idu zajedno. Dovoljno je veliki stres što se odvajaju od nas, ne bih da se odvoje i njih dvoje. Neopisivo hvala svima koji podele priču, jer mi je i to od ogromnog značaja, za kraj je napisala Nina!

Ukoliko mžete, kao što reče, bar podelite priču i konstaktirajte Ninu na njenom Facebook profilu!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJEZIVO: Salon za ljubimce koji je izazvao bes javnosti!
Sledeći tekstUŽAS U SUBOTICI: Pronašli upucanu mamu psa i njeno štene!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime