Naslovna VESTI MAČKE PRAZNICI NAM STIŽU: Mačka i novogodišnja jelka? Da, moguće je uz OVE...

PRAZNICI NAM STIŽU: Mačka i novogodišnja jelka? Da, moguće je uz OVE SAVETE!

0
novogodišnja jelka petface

Ok, svako ko je bar jednom u životu čuvao mac, zna da je kombinacija mačka + novogodišnja jelka pomalo i neverovatna 🙂 Ali, NIJE NEMOGUĆA!

Ukoliko imate macu za kućnog ljubimca, ne morate se odreći praznične dekoracije u svom domu, jer imamo nekoliko saveta kako da i vaša novogodišnja jelka „preživi“ macinu radoznalost!

novogodišnja jelka petface

1.Postavite jelku na stabilno postolje i pričvrstite je za prozor ili zidove tankim trakama, koje se neće videti! Ukoliko imate prirodnu jelku, obavezno zemlju u saksiji zaštitite nekim pokrovom. Aditivi koji se dodaju u zemlju da bi jelka bila što duže ’’živa’’, sadrže šećere koji prosto prizivaju mace da ih probaju. Još jedan trik – aluminijumsku foliju (u koju mačke uglavnom ne vole da zabadaju kandže) postavite na deo jelke, koji mogu da dohvate, i gotovo ste se osigurali od mačjeg nestašluka.

Ovo je mit u koji vlasnici mačaka najčešće veruju!

2.Postoje razni mirisi koje mačke ne vole – od onih na bazi limuna do razređenog sirćeta. Naravno, budite umereni!

3.Ukrasi sa jelke su macama i te kako primamljivi. Staklo može da iseče njihove šape, a oštre kukice koje se koriste za kačenje ukrasa mogu da se zaglave u ustima ili u jednjaku mačke. Zbog toga, ukrase koji su svetlucavi ili mali da mogu da se progutaju, kačite visoko na jelku a veće, nelomive ukrase pri dnu.

4.SIjalice – svi ih volimo – i mi, ali i mačke. Može se desiti da maca krene da gricka električne kablove. Ovo može dovesti do manjih povreda kao što su opekotine u ustima. Zato nikada ne ostavljaljte macu samu u prostoriji sa uključenim sijalicama (kada ne svetle nisu toliko privlačne) i uvek možete kablove da isprskate nekim  repelentom.

Ovo su naši mali trikovi, a vi nam dodajte neke svoje 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRAGUJEVAC: Nahranimo i utoplimo napuštene ljubimce!
Sledeći tekstDIVNA AKCIJA U BiH: Napušteni šarplaninac spasen sa brane Jablaničkog jezera!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime