Naslovna VESTI Orangutan u zoo vrtu pušio cigaretu, javnost poludela, a nadležni rekli da...

Orangutan u zoo vrtu pušio cigaretu, javnost poludela, a nadležni rekli da „im je žao“!

0

Orangutan, čovekoliki veliki majmun, poznati po svojoj inteligenciji i jedina postojeća vrsta iz roda Pongo. Danas živi još samo na Borneu i Sumatri. I u zoo vrtovima, u kojima očito, na njih niko ne pazi!

Naime, snimak iz zoo-vrta Bandung u u Indoneziji izazvao je bes javnosti, jer se na njemu vidi orangutan koji puši cigaretu.

PROTEST: Rijaliti „Zadruga“ uvela majmunčeta Mikija, JAVNOST OGORČENA!

Kamera je zabeležila trenutak kada jedan od posetilaca zoološkog vrta baca svoju cigaretu orangutanu, koji je uzima, seda i počinje da je puši.

Video snimak se velikom brzinom proširio na društvenim mrežama, a iz zoološkog vrta dolazi saopštenje da „im je žao“.

Orangutan petface

Oni su obrazložili da postoji mogućnost da je čuvar u to vreme bio na pauzi. Uostalom, kako kažu, postoje upozorenja vidljiva posetiocima u kojima se ističe da je zabranjeno davati hranu ili cigarete životinjama.

Osnivač udruženja za zaštitu životinja Merison Gućijano napao je menadžment zoološkog vrta zbog “slabe kontrole“, ali je i kritikovao loše uslove u zoološkim vrtovima. On je dodao da je stanje u svim zoo vrtovima u svetu stanje jezivo, od kaveza, hrane do nege koja je neophodna životinjama.

HIT U SVETU: Preslatki majmun usvojio napuštenog psića! (VIDEO)

Ovaj zoološki vrt je više puta već kritikovan zbog odnosa prema njegovim stanovnicima, izgladnjivanja i razbolevanja životinja.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.