Naslovna VESTI Oskarovac, Metju Mekonahi, spasio mladunče foke od dece, koja su je udarala...

Oskarovac, Metju Mekonahi, spasio mladunče foke od dece, koja su je udarala štapom!

3
metju-mekonahi-spasava-zivotinje-petface

Izgleda da je dobitnik Oskara, glumac Metju Mekonahi, kao i mnoge poznate ličnosti “slab na životinje”. Naime, one je nedavno zaustavio grupu dece, koja su nemilosrdno ubadala i udarala mladunče foke štapom, na Malibu plaži.
Dok je surfovao, primetio je kako grupa dece nemilosrdno muči “bebu” foke. Prišao je i narednih pola sata im objašnjavao zašto njihovo ponašanje nije dolično. Prema rečima izvora foka nije bila povređena, a na plažu je doplivala kako bi se malo “odmorila”. “Posle 20 minuta predavanja o morskom životu, deca su pobegla sa lica mesta, a Metju je mladunče vratio u more”, dodao je izvor.

metju-mekonahi-spasava-zivotinje-petface

Da Oskarovac nije reagovao, foka bi vrlo verovatno mogla da zadobije teške povrede. Metju je kasnije dao izjavu i objasnio kako treba postupati ako naiđete na nasukanu životinju.
“Ako vam se desi da naiđete na morsku životinju, koja je možda povređena ili nasukana, najbolje je da ga za početak pogledate sa distance i vidite da li ima bilo kakve povrede ili čudne oznake. Ako je životinja u vidljivoj nevolji, pozovite morski centar za spasavanje životinja. I zapamtite pomeranje povređene životinje nije preporučljivo. O ovom dečijem incidentu nemam reči”, rekao je Metju!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDIVNE VESTI ZA DOBRO JUTRO: Niška kobila Olja postala mama!
Sledeći tekstOživela igračku „My Little Pony”: živi konj sa pink grivom i dijamantima!

3 KOMENTARA

  1. Ponasanje dece je rezultat odgoja. Roditelji nemaju pravu komunikaciju s decom a i oni sami su nevaspitani. Drugo, u skolama se istice znamje iz matematike i slicnih predmeta a ne o humanosti, zastiti prirode i brizi za druge i dosta toga korisnog. Zato deca odrastaju da budu nasilnici, bezosecajni, sebicni. I onda se pitamo zasto je ovaj svet ovakav kakav jeste. Sve pocinje od kucnog vaspitanja a skola je ona koja treba da to podupre i dopuni.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime