Naslovna VESTI PSI UDARIO JE VOZ I VUKAO PO ŠINAMA – Ostala bez njuške, preživela...

UDARIO JE VOZ I VUKAO PO ŠINAMA – Ostala bez njuške, preživela AGONIJU a onda… (FOTO)

0

Ulični pas koji je izgubio njušku kad ga je udario voz napokon je pronašao dom nakon što ga je spasila organizacija koja se brine o životinjama.

Moaca, 18-mesečna kujica iz Rumunije, imala je samo nekoliko meseci kad ju je udario voz i ostavio je na šinama. Voz je svom snagom udario psa u lice, što je uzrokovalo da izgubi njušku, kao i prste na jednoj od šapa.

TUŽNA ISTINA: Evo koje sve izgovore ljudi koriste da se OTARASE ljubimaca! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

PAS UMETNIK: Ajde što ume da slika, nego nećete verovati ŠTA je to naslikao! (VIDEO)

Mešanac nemačkog ovčara i haskija pronađen je malo nakon nesreće i volonteri Udruženja Nomad Vet uspeli su da joj spasu život nakon petosatne operacije.

Međutim, Moaca je ostala bez njuške. Volonteri su se brinuli i mislili su da neće da preživi oštru rumunsku zimu.

Srećom za Moacu, njena priča je prenesena na društvene mreže, što je odmah privuklo 21-godišnjeg Joela Waremana iz Holandije.

“Moacu sam našao na internetu. Moram priznati, kad sam prvi put video njene fotografije, nasmejao sam se i pomislio: Kakav je ovo pas? Međutim, kada sam pročitao njenu priču, počeo sam da plačem jer sam je isprva ismejavao. Odmah sam se javio na tu stranicu i rekao da je želim udomiti.  Dve i po nedelje kasnije Moaca je stigla u moj dom i zajedno smo proslavili praznike”, rekao je Joel.

“Moaca je prvi pas kojeg sam spasio. Uprkos groznom početku života, Moaca, što na rumunskom znači ‘malo lice’, ne trpi bolove, iako njene povrede otežavaju određene zadatke. Ona puno pravi nered kad jede i pije i ne može da pokupi sitne stvari, ali može sve ostalo”, kazao je.

Joel prikuplja sredstva na internet stranici Moacalife.com, u nadi da će ona dobiti veštačku njušku, ali i da bi pomogao organizaciji koja je spasila Moacin život.

“U kontaktu sam s ljudima koji su je spasili, a ponekad dođu i da je posete. Želim da prikupim novac za njih kako bi mogli da pomognu svoimpsima kojima je pomoć potrebna”, zaključio je Joel.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPohvalila se kako je podšišala mačku – izazvala GNEV na mreži zbog jednog detalja! (VIDEO)
Sledeći tekstORAO PONOVO NA SLOBODI! Nakon intezivne nege, raširio krila i odleteo! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime