Naslovna VESTI PSI TUŽNA PRIČA: Ostavljenom psu su okačili poruku o ogrlicu, sa njegovom tužnom...

TUŽNA PRIČA: Ostavljenom psu su okačili poruku o ogrlicu, sa njegovom tužnom pričom!

0
ostavljenom psu petface

Mali mešanac proveo je više od 10 godina u kući kada se iznenada, krajem prošlog meseca našao sam samcat na vrućem asfaltu ulica u Virdžiniji i iz jednog razloga nije mogao da se kreće.

Srećom, dobri Samarićanin kada ga je ugledao odmah je pozvao Richmond Animal Care and Control (RACC) kako bi prijavio napuštenog kućnog ljubimca. Kada je kontrola stigla, videla je nemoćnog starog psa kako sedi vazan povodcem za jedan stub.

,,Recite mu da ga mnogo volim”: Devojčica ostavila psa, a njena poruka je rasplakala svet!

-Zahvalni smo čoveku koji nas je pozvao radi ovog psa, jer on ne bi izdržao na ulici toliko, rekao je Kristi Čip Peters, doktor iz RACC-a.

Jedan od oficira, Francis Bone, primetio je nešto kako nešto visi okačeno o pseću ogrlicu, mali kartonski kvadrat.

ostavljenom psu petface

Na tom kartonu su bile jasno napisane reči: „Zovem se Oreo. Star sam preko deset godina. Imam anksioznost. Vlasnim mi je umro. Stvarno sam dobar i treba mi dom“.

Boravak u skloništu, može da bude psihički težak za jednog starijeg psa, ali za Orea, ovo okruženje je bilo ogromno. Pored toga uskoro su zaposleni primetili da je stariji pas bio nemaran i nekako izgubljen. Zajedno sa starošću, izgledalo je kao da je pas bio slep i gluv.

-Stvarno je bio nervozan. Tek kada ga držiš on se malo smiri, rekao je Peters.

Službenici su učinili sve što su mogli kako bi se pas osećao udobnije i Oreo se počeo lagano privikavati na novu sredinu.

-Trudimo se da njegovo okruženje bude dobro za njega. Uvek isto osoblje radi sa njim od prvog dana. Veoma je teško da budeš u novom okruženju kada ne čuješ i ne vidiš dobro, rekao je Peters, dodajući da se oni trude da naprave samo najbolje za njega i nadaju se da će mu pronaći dom i okruženje puno ljubavi i pažnje za njega.

Pred školom ostavljeno maleno štene u kutiji, na kojoj je stajala poruka!

Kada je došlo vreme da se Oreu traži novi dom, tim koji je radio sa njim dosetio se da preko društvenih mreža podeli fotografiju sa porukom koju je imao okačenu o ogrlicu, sa svojom tužnom pričom. Međutim, problem je što udomitelji nisu bili baš zainteresovani.

Neki su govorili da ga žele, ali kada su došli da ga vide odustajali su. Neki su isto govorili, ali nikada nisu došli da ga vide. Zato ova organizacija i dalje nastoji da deli tu priču i sliku na svim medijima na kojima to mogu.

Konačno, stigao je lep dan i za njega. Žena iz Severne Virdžinije Linda Snajder videla je post na društvenim mrežama i shvatila da je Oreu hitno potrebna porodica.

-Bilo je nešto posebno u ovom psu i morala je da ga udomi. Prosto ga je želela u svom domu. Mogla je da mu pruži veliko prostranstvo na svom imanju kako bi proveo zlatne godine na njemu, rekao je Peters.

Nakon što je Snajder došla po svog novog prijatelja, Oreo je odmah skočio u kola i otišao na novo mesto, puno ljubavi i pažnje, samo za njega.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstU jednom Pet Shopu pronađeno 36 MRTVIH ŽIVOTINJA!
Sledeći tekstPRIČA KOJA NAS JE RASPLAKALA: Ja sam Srećko, živeo sam lepo, dok me neki ljudi nisu zatvorili u boks!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime