Naslovna VESTI PSI OSVANULI PLAKATI: „Čuvajte svoje pse, kako ne bi pojeli hranu kojom ćemo...

OSVANULI PLAKATI: „Čuvajte svoje pse, kako ne bi pojeli hranu kojom ćemo uklanjati lutalice“!

0
PLAKAT UBIJANJA PASA PETFACE

Poruka koja je od juče digla celu Hrvatsku na noge i uznemirila sve ljubitelje životinja, osvanula je zakačena na jedno drvo u Brinju. Da li je ovo najekstremniji način rešavanja problema napuštenih pasa u regionu? Naše mišljenje je DA, ali i mišljenje svih onih koji vole i brinu kako o napuštenim životinjama tako i o svojim kućnih ljubimcima!
Jedno od zagrebačkih skloništa „Noina Arka“ izdalo je saopštenje povodom ovog slučaja i pozvala nadležne da se ovom problemu pristupi ozbiljno i „na duge staze“.
PLAKAT UBIJANJA PASA PETFACE2
„Kućni ljubimac je – član obitelji. Skrb o njemu traje cijeli njegov život, nosi sa sobom puno sreće, ali i obaveza. Zato, udružimo se svi u OSUDI I PRIJAVLJIVANJU onih pojedinaca koji nehumano postupaju sa kućnim ljubimcima. Prijavljujmo počinitelje zlostavljanja, zanemarivanja, napuštanja…Zbog velikog broja napuštenih životinja, STERILIZIRAJTE vaše kućne ljubimce s naglaskom na pse i mace. Svako novo leglo znači oduzimanje šanse za udomljenje onima koji već jesu napušteni kao i smrt onim napuštenim životinjama koje „imaju rok od 60 dana“ za udomljavanje. Ne kupujte kućne ljubimce, UDOMITE napuštenu životinju. Ovime ste spasili jedno nedužno biće“, napisali su u saopštenju!
Kako oni navode, problem napuštenih životinja u Hrvatskoj je očigledno dostigao vrhunac. „Noina arka“ i svega nekoliko skloništa u Hrvatskoj ne uspavljuju napuštene životinje, već imaju takozvanu politiku „NO KILL“ skloništa!
Ove poruke koje su osvanule u Brinju, nažalost biće pogubne samo za one pse koje je upravo taj isti čovek ostavio na ulici. Može li se sprečiti ovaj scenario, ostaje da vidimo,…

Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDa, istina je – I MAČKE STARE!
Sledeći tekstBRAVO, BRAVO: Sa svojom učiteljicom udomili preko 600 životinja!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime