Naslovna VESTI PSI BRAVO, BRAVO: Sa svojom učiteljicom udomili preko 600 životinja!

BRAVO, BRAVO: Sa svojom učiteljicom udomili preko 600 životinja!

2
učiteljica petface

– Ocene su svakako važne, ali je mnogo važnije da deca postanu dobri ljudi velikog scra, kaže učiteljica Đurđica Lukanović Dumančić iz Udbine.

Kako prenosi portal lupiga.com, učenici Osnovne škole „Kralja Tomislava“ u Udbini svaki svoj slobodan trenutak posvećuju spašavanju i brizi o napuštenim životinjama sa kojima nesebično dele i poslednju paru svog džeparca. Sa svojom učiteljicom, Đurđicom, školarci ispravljaju greške nemarnih i nemilosrdnih vlasnika koji svoje ljubimce izbacuju na ulicu ili ih, kada ostare i onemoćaju, ostavljaju po šumama.

BRAVO: Đaci muzičke škole iz Pančeva sviraju za napuštene pse!

Do sada su, kako kažu sa svojom učiteljicom spasili i udomili preko 300 napuštenih pasa i gotovo isto toliko mačaka. Iako ova skupina malenih spasitelja od lokalne zajednice nema nikakvu pomoć, kada zatreba priskaču im veterinari, a u akcije su se uključili i mnogi roditelji, bake i deke.

deca i psi petface

Omiljena među učenicima, Đurđica svojim primerom pokazuje kako se u školi ne stiču samo znanja, nego se usađuju i razvijaju ljudske vrednosti, saosećajnost, empatija i spremnost da se pomogne u nevolji.

– Prvog psa sam spasila kada sam i sama još bila djevojčica, u osnovnoj školi. Bio je to mali, napušteni Švrćo, kojemu smo sestra i ja spasile život i našle topli dom, na što smo bile silno ponosne, priseća se Đurđica.

VIDEO: Mačka Tombi postala redovni učenik ove Osnovne škole!

Za dvadeset godina rada u školi u plemenitu misiju spašavanja i udomljavanja životinja, uključila je čitavu „vojsku“ svojih učenika od kojih mnogi i danas volontiraju u udruženjima i azilima širom Hrvatske.

Podstaknuti teškom situacijom u azilu u Utinji, učenici su ove godine došli na ideju da na nesvakidašnji način ukažu na taj problem. Sami su za maskenbal izradili maske sa likovima životinja i transparente kojima dižu svoj glas protiv stanja u šinterajima, eutanazije i napuštanja životinja.

Paaaaa koliko glasno treba da kažemo BRAVO i HVALA VAM!

Izvor: Lupiga
Foto: Lupiga

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOSVANULI PLAKATI: „Čuvajte svoje pse, kako ne bi pojeli hranu kojom ćemo uklanjati lutalice“!
Sledeći tekstSJAJNO: Beograđanka zamenila stan za kuću i napravila od nje sklonište za napuštene životinje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime