Naslovna VESTI PSI OVAJ ČOVEK IZ KRAGUJEVCA je nada za 700 pasa o kojima svakodnevno...

OVAJ ČOVEK IZ KRAGUJEVCA je nada za 700 pasa o kojima svakodnevno brine! (VIDEO)

0
ovaj čovek iz kragujevca petface

Dejan Gačić, za komšije čudak, a za pse koje je spasio od smrti – junak. Prvo je spasio jednog, pa još jednog… Nije se ni okrenuo, a u dvorištu mu je završilo njih 700! I to u zemlji u kojoj čak i službeni azili dovode pse njemu u dvorište. Nije mu bilo lako, a onda su ga otkrili Amerikanci i snimili priču. Videli su je milioni ljudi širom sveta, pa je Dejanu odjednom krenula stizati pomoć sa svih strana. Hrana za životinje, odeća, volonteri. Iz jednog takvog poseta rodila se i velika ljubav, prenosi RTL

Cela priča kreće 1997. kad je Dejan Gačić spasao prvog psa i doveo ga u svoj tadašnji stan.

-Pas se zvao Lusi, našao sam je ispred lifta u zgradi, drugi pas je bio Roki, kojeg je majka dovela iz firme i tako je krenulo. U jednom trenu smo imali 60 pasa u stanu. Sada kada vrtim film, znam da to nije bilo normalno, da čovek tako živi, ali vidiš jednog psa koji je povređen, vidiš drugog i tako, priseća se Dejan Gačić iz Kragujevca, prenosi RTL.

PROČITAJTE I:

OVO SE NE VIĐA ČESTO: Pas BRANI STOMAK svoje trudne vlasnice! (VIDEO)

DOK ČEKA EUTANAZIJU: Slika tužnog psa koji čeka uspavljivanje, OBIŠLA SVET! (VIDEO)

PORUKA PSA NA SAMRTI: “Kad umrem, pronađi nevoljenog psa i podari mu moje mesto! (VIDEO)

Majka mu se preselila na selo, gde je sve do smrti 2009. držala 200 pasa. Nakon toga je Dejan svaki dan od grada do azila pešačio 22 kilometra.

-Jedno vreme je bila katastrofa. Dođem u azil, donesem hranu pešice, sutradan se vratim. Jednostavno, nije bilo novca za autobusnu kartu. To svi tu znaju, i oni dan-danas misle da sam lud zbog toga. Mene je neka disciplina držala, ne znam kako sam to izdržao. Ali vezali su me ti štenci i za majku, za to razdoblje. Nisam mogao ni zbog nje odustati od svega, nastavio je Dejan.

Nije odustao i 2016. dobio je pojačanje. Tatjana je jedan dan došla u azil s bolesnim psom. “Dali smo mu ime Vuk. 7 dana je taj pas bio liječen, na kraju je 8. dan uginuo, ali poslije toga sam ja počela volontirati i to je trajalo… Jedno vreme sam dolazila jednom nedeljno pa sam počela dolaziti dvaput i tako sve više i više i na kraju sam ostala ovde”, ispričala je za RTL Tatjana Gačić, danas Dejanova supruga.

Zaljubljeni Dejan i Tatjana od tada se zajedno brinu o psima o kojima se u Srbiji retko ko brine. Šinteraji su pretrpani, psi se tamo često razbole, oni na ulicama žive u čoporima, katkad budu i opasni.

-U Kragujevcu postoji gradski šinteraj. Oni imaju tamo 30 pasa, a mi ovde imamo 600. A oni svaki dan skupljaju pse. Po pozivu moraju reagovati, mi ne moramo, ispričao je Dejan. 

Ali čini se da su svi psi upravo kod Dejana.

-Otkada znaju da je ovde azil, onda dovode pse, ko god ima psa kojega ne žele čuvati, dovedu ga ovamo, ili ih vežu ispred azila. Neki stariji čovek doveo je psa u vreći, dovezu ih na razne načine, u vrećama, kutijama, drvenim kutijama, zaključio je Dejan.

Kakav ČOVEK!

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA TI PUKNE SRCE: Pas izbavljen od zlostavljanja NE IZLAZI IZ ĆOŠKA u skloništu! (VIDEO)
Sledeći tekstPRONAĐENE U ŠIBLJU, A PRESLATKE SU: Ove dve slatkice su imale tešku sudbinu! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime