Naslovna VESTI PSI PANDEMIJA KORONAVIRUSA ZBUNJUJE I PSE: Evo i ZAŠTO!

PANDEMIJA KORONAVIRUSA ZBUNJUJE I PSE: Evo i ZAŠTO!

0
jadni pas petface

S obzirom na veselje i toplu dobrodošlicu kojom vas vaš pas dočeka svaki put kad se vratite kući sa posla, očekivali biste da će rad od kuće biti dodatna radost za vašega kućnog ljubimca.

No kada rad od kuće prestane i vlasnik ponovno iznenada nestane bez traga, vaš će ljubimac u najmanju ruku biti vrlo zbunjen.

VIDEO KOJI BUDI NAJNEŽNIJE EMOCIJE! Ovako SLON pokazuje LJUBAV prema ČOVEKU! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

MALI MRGUD ĆE VAM UKRASTI OSMEH! Ovaj PAS voli ljude, ali SAMO izdaleka! (VIDEO)

Možda baš i ne uživa u tome da ste stalno kod kuće. Ako onda kada neprestano vlada opšta užurbanost ukućana ili veća gužva nego što je to uobičajeno, kod njega bi to moglo da stvori napetost koja će rezultirati stresom, kažu nemački stručnjaci iz udruženja koje vodi brigu o dobrobiti životinja.

Premda vam se ponekad može učiniti da sa svojim ljubimcem provodite premalo vremena, morate znati da i oni ponekad uživaju u samoći, kažu nemački stručnjaci.

Da biste mu smanjili stresno okruženje u doba pandemije, postavite mu ležaj u drugoj prostoriji, kojom svakodnevno ne cirkulira toliko ukućana.

To je posebno preporučljivo kada su u kući po ceo dan i deca. Ali nastojte dapremeštaj u drugu sobu pas ne doživi kao kaznu ili prisilu.

pas i covek

Oni još kažu da bi psima koji žive u stanovima trebalo dati malo mira i povremeno otići s njima u šetnju, ali preporučuju i neku vrstu mentalne stimulacije da bi bili zadovoljni.

Savetuju da ih podučite nekim trikovima ili im kao zadatak date da traži neki predmet.

Kada se nakon ovog stanja vratite vašim svakodnevnim aktivnostima, potrudite se da se pas ne oseća napušteno s obzirom na činjenicu da je nakon višenedeljne gužve stan ponovno prazan.

Čak će i za pse koji su pre pandemije navikli da budu u stanu veliku promenu predstavljati činjenica da njihovi vlasnici više nisu prisutni 24 sata.

Izvor: Index.hr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHUMANO ILI OKRUTNO: Šta se krije iza “uhvati i pusti” ribolova?
Sledeći tekstMali čupavi korgi je TOLIKO LENJ da će vas NASMEJATI DO SUZA! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime