Naslovna VESTI PSI PAS KOJI MOŽE SVE DA PRONAĐE – Nemačka ovčarka pronašla i spasla...

PAS KOJI MOŽE SVE DA PRONAĐE – Nemačka ovčarka pronašla i spasla tek rođene lisičiće.

0
Nemačka ovčarka Opijum

Kako bi se na vreme pronašlo leglo lisičića čija je majka uginula, pozvan je pas tragač koji je bio poslednja nada za mladunce. Opijum je ženka nemačkog ovčara za koju njena vlasnica tvrdi da je pas koji može sve da pronađe. Bila je u pravu.

Opijum u potrazi

Kada je nedavno u Belgiji otkriven leš jedne lisice, na lice mesta su pozvani članovi organizacije CREAVES koji se bave spasavanjem i rehabilitacijom divljih životinjskih vrsta. Oni su odmah utvrdili da se lisica nedavno porodila. To je bio alarm koji je pokrenuo opsežnu pretragu kako bi se pronašle bebe koje nisu imale šansu da prežive u divljini bez majke.

Pročitajte i ovo: KRALJICA SATIVA – Nekada zlostavljana od strane dilera droge, danas otkriva narkotike

Teritorija koju je trebalo pretražiti je bila ogromna. “To je kao tražiti iglu u plastu sena”, navodi CREAVES iz Andena na svojoj Facebook stranici. S obzirom na veličinu izazova, ekipi su bila potrebna sva sredstva jer je svaki minut bio važan.

Opijum traži bebe lisica

Pozvali su ekipe sa psima tragačima. Morgana se odmah priključila potrazi povevši sa sobom svoju nemačku ovčarku Opijum. Morgana je bila samouverena rekavši da Opijum može sve da pronađe.

Pročitajte i ovo: BENI JE OTIŠAO S LJUBAVLJU – Pas heroj dočekao kraj života u porodici koja ga je prihvatila u najtežem trenutku.

I zaista, Opijum nije gubila vreme. Ona je vodila ekipu kroz đumu i označila nekoliko lokacija. Najzad, male bebe lisica su otkrivene pošto je Opijum odvela ljude do mesta gde ih je majka sakrila. Lisičići su otkriveni i spaseni u poslednji čas. Bili su dehidrirani i hipotremični.

Pronađeni lisičići

Odmah su prebačeni u veterinarsku kliniku CREAVES-a gde je utvrđeno da su stari oko deset dana. Još uvek su bili slepi i gluvi. Obezbeđena im je neophodna pomoć pa se svi nadaju da će se oporaviti i da će se jednog dana vratiti u divljinu gde i pripadaju.

Izvor:  woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRALJICA SATIVA – Nekada zlostavljana od strane dilera droge, danas otkriva narkotike
Sledeći tekstIZGLEDA KAO ANĐEO – Kako je neko mogao da ga napusti?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime