Naslovna VESTI PSI KRALJICA SATIVA – Nekada zlostavljana od strane dilera droge, danas otkriva narkotike

KRALJICA SATIVA – Nekada zlostavljana od strane dilera droge, danas otkriva narkotike

0
Sativa, zlostavljani pas

Sativa je maskota komunalne policije Lagny-sur-Marne. Stigla je tamo pre skoro godinu dana i sada se pojavljuje na novoj znački policijskih timova! Zlostavljana od malih nogu, američki staford terijer je sada uspešan pas za detekciju narkotika.

Policijska oznaka sa Sativom

Sativa duguje svoje ime sorti kanabisa. Pripadala je jednom dileru droge. Danas je pas za detekciju koji radi za komunalnu policiju Lagny-sur-Marne.

Pročitajte i ovo: BENI JE OTIŠAO S LJUBAVLJU – Pas heroj dočekao kraj života u porodici koja ga je prihvatila u najtežem trenutku.

Život koji je krenuo lošim stopama

U martu 2021. godine život ovog psa krenuo je novim tokom, kada je imala 10 meseci. Njen vlasnik je otišao u inostranstvo i ostavio Sativu sa svojom partnerkom. Ali suživot s njenim američkim staford terijerom bio je posebno težak. Sativa je predugo bila zaključavana i zlostavljana od strane svoje starateljke.

Napetost je bila visoka između ova dva psa, a borbe su bile česte. A onda je jedan izveštaj o psu koji je ugrizao dete pokrenuo otvaranje sudskog postupka. Tada su policajci saznali da njen vlasnik – već poznat njihovim službama – nije imao dozvolu da drži životinju. On je Sativu registrovao na ime svoje majke.

Sativa kraljica

“Situacija je bila neodrživa”, objašnjava Guillaume Courtois, šef komunalne policije. Bio je veoma dirnut Sativinom pričom. “Stvarno sam želeo da je izvučem odatle.” On je odlučio da je zadrži nakon što ju je spasao.

Pročitajte i ovo: VOLJA I HRABROST JAČI OD OKOVA – Vukao je lanac od 10 kila i tražio pomoć!

Sativa je napokon imala priliku da bude voljena. “Zadržao sam je i danas, čak i sa nemačkim ovčarom i mačkom, sve ide dobro kod kuće. Nikad nije bila agresivna, to je pitanje okruženja, vaspitanja”, kaže šef policije. Guillaume odlučio je da ide dalje i “testira njen instinkt”. Policajac je Sativu pretvorio u psa za detekciju specijalizovanog za narkotike. Sativa je takođe postala omiljeni ljubimac svih zaposlenih u policijskoj stanici.

Sativa u akciji

Njen neverovatan napredak od zlostavljane životinje do uspešnog detektivskog psa je primer posvećenosti i truda koji se uloži u spašavanje i rehabilitaciju zlostavljanih životinja. Sativa danas ima novi život pun ljubavi i poštovanja, a njen uspeh u poslu kojim se bavi je pravi dokaz da ljubav i pažnja mogu promeniti sve.

Izvor:  woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSUDBINA MU NIJE BILA NAKLONJENA – Maleno mače nije imalo sreće ali se i dalje hrabro bori!
Sledeći tekstPAS KOJI MOŽE SVE DA PRONAĐE – Nemačka ovčarka pronašla i spasla tek rođene lisičiće.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime