Naslovna VESTI PSI SAVRŠENO: pas koji surfuje ispunio je san dvema sestrama koje boluju od...

SAVRŠENO: pas koji surfuje ispunio je san dvema sestrama koje boluju od teške bolesti

0
pas koji surfuje petface

Tinejdžerke koje su heroine naše današnje priče boluju od jedne retke i teške bolesti. Njihov davnašnji san jeste da bar jednom odu na surfovanje i osete talase. Njihov san postaje java kada u njihov život sasvim slučajno ulazi pas koji surfuje.

Savana (17) i Belami  Arterburn (19) iz Denvera, boluju od Fridrajhove ataksije. Za ovu bolest, lek na postoji, a nju karakterišu slabost mišića, gubitak ravnoteže i koncentracije, kao i abnormalnosti rada srca.

Njihov život je bio jako težak, a posebno od kada im je umrla majka. A kada je do njih je nekako stigla vest da postoji pas koji surfuje, a njegovo ime je Rikošet, u njihovim životima je konačno krenulo na bolje. On nije običan pas koji surfuje, već pas koji  surfuje sa decom sa posebnim potrebama, osobama sa invaliditetom, ratnim veteranima i borcima. I to nije sve u vezi njega. Naime, smatra se da Rikošet ima šape koje isceljuju. Upravo tada je zablistao je tračak nade da će se sreća osmehnuti ovim dvema devojčicama.

pas koji surfuje petface

Jedino što je moglo da stane na put da se njihov davnašnji san obistini jeste nedostatak finansijiskih sredstava za put do San Dijega, gde ovaj pas “radi”. Srećom, dobri ljudi i dalje postoje, a jedan od njih je čovek koji je Rikošetov trener. On je organizovao da njegov posebni pas bude domaćin sponzorima koji će donirati sredstva za put i ostale potrepštine bolesnim sestricama. U akciju su se uključili i profili koje ovaj pas ima na društvenim mrežama i u neverovatnom roku od samo 24 sata, sva sredstva neophodna za sve troškove puta su prikupljena.

Inače, poslednjih godina ove devojčice su praktično počele da gube sposobnost kretanja. Uprkos svemu što ih je u životu zadesilo, dve sestre su neustrašive i i jake i jako vole život i sve što rade.

pas koji surfuje petface

Na dan kada su doputovale i stigle do plaže, njihovo uzbuđenje teško se moglo rečima opisati. One su do plaže stigle u kolicima, a uz pomoć stručnog osoblja stigle su i do vode, gde ih je čekao njihov novi prijatelj- pas koji surfuje.

pas koji surfuje petface

Zbog njihovog zdravstvenog stanja, ali i zbog činjenice da ove mlade dame surfuju prvi put, njihova bezbednost je svima bila na prvom mestu. Budući da one bile jako slabe i da skoro da nisu imale nikakvu kontrolu mišića, ceo tim se svesrdno trudio da celu situaciju ublaži što je više moguće. Rikošet se nalazio iza njih kako bi im održavao ravnotežu i kako bi se potrudio da ih održi na površini.

I magija je počela…One su se neprestano smejale, a svaki njihov osmeh i kikot bio je ispunjen neverovatnim ushićenjem.

pas koji surfuje petface

Ceo ovaj prizor istopio je srca svim prisutnima, a posebno samohranom ocu ovih tinedžerki. I on se sam smejao od srca posle dugo vremena, a čak je u jednom trenutku od psa preuzeo dasku, kako bi se i sam okušao među talasima.

pas koji surfuje petface

Nakon ovog neverovatnog iskustva, Belami i Savana su izjavile kako su osetile poboljšanje i kako su osetile da su šape psa koji surfuje zaista isceljujuće.

Ovaj dan je svakako bio poseban u životima ove dve drage devojičice koje su na delu mogle da se uvere u isceljujuću moć okeana i psa, koji su im ovim posebnim trenutkom promenili ceo život.

Pogledajte GALERIJU! ( kliknite na sliku za uvećanje)

 

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst„Slikala sam stare pse da pokažem kakvo je to posebno prijateljstvo“!
Sledeći tekstNIŠ: Belku više ne žele, jer LAJE. Pomozimo joj da ne završi u azilu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime