Naslovna VESTI PSI Pas Moli najveća podrška konju, koji je spašen eutanazije!

Pas Moli najveća podrška konju, koji je spašen eutanazije!

0
pas moli petface

Zlatni retriver Moli uvek je imala uspeha da usreći i pruži iskrenu dobrodošlicu svima koji se nađu oko nje. Tako je dobila priliku da živi u Carolina Ekuine Rescue and Assistance (CERA). Ova neprofitna organizacija brine o zlostavljanim, zanemarenim i napuštenim životinjama.

Psi, mačke, svinje, koze, konji – zlatni retriver ih sve voli i čuva. Pruža im svoju ljubav. Daje im do znanja da su, kad god nova životinja dođe u prihvatilište, od prvog dana prihvaćeni. Trudi se da životinje imaju osećaj da o njima uvek neko brine.

pas moli petface

-Kada se pojavi počne da maše repom, onjuši ih i lizne, pozdravlja se sa njima kao sa starim prijateljima, kaže Darlena Kindle osnivačica CERA.

Kada je Sami, napušteni i oboleli konj došao u njihovu organizaciju, trogodišnji pas odmah je znao da mu je potrebna pomoć. Sami je bio kost i koža kada ga je službenik za kontrolu životinja pronašao kako luta ulicama Južne Karoline u julu. Kontrola životinja znala je da zanemareni mali konj treba da se neguje sa punom pažnjom.

U lokalnoj veterinarskoj stanici ustanovljeno je da je konj težine od oko 100 kilograma i da ima mnogo zdravstvenih problema. Takođe, konj ima urođen poremećaj što prouzrokuje probleme sa zadnjim nogama. Vreme i troškovi njegovog lečenja su bili veliki, tako da je veterinar predložio da Samija uspavaju ukoliko životinjska kontrola ne može da pronađe smeštaj i negu. Pozvali su Darlenu kako bi konju našli smeštaj, a ona je pozvala veterinara da čuje kako može da se brine o njemu.

pas moli petface

-Postavila sam mu veliki broj pitanja, a poslednje je bilo: „Da li ima volje za životom u njegovim očima“, rekla je Darlena.

Veterinar je odgovorio potvrdno i ona je prihvatila da vodi računa o bolesnom i napuštenom konju.

SPAŠENI SMRTI: Pas Žuća je bio maltretiran, a konj Filip zamalo završio u klanici! Sada trebaju našu pomoć!

Kada je konj stigao kod Darlene odmah je počeo da pase travu. Moli je bila kao i uvek ljubazna prema novom članu njihove velike porodice. Međutim, tada je Sami bio isuviše zauzet hranom da bi joj uzvratio. Moli je otišla do svog novog drugara, a njena vlasnica je uzela sa stola mobilni telefon i počela da snima tu scenu. Darlena kaže da je osetila kako Moli govori Samiju: „Biće sve u redu. Ova gospođa će ti pomoći, zato samo budi strpljiv.“ Utešila ga je i pobrinula se da bude srećan.

Snimak je na društvenim mrežama dobio stotine hiljada prikaza i podela.

Pas probudio sve ukućane i tako ih SPASAO OD KLIZIŠTA, koje im je odnelo kuću!

-Moli zaista imam izuzetan osećaj da priđe i odobrovolji tužnu životinju, napisala je Darlena na svom Fejsbuku. Ona je dodala da pas ima nešto veoma nežno u sebi.

Sami se oporavlja i uživa u društvu svoje nove prijateljice, koja ga svakodnevno bodri i podržava.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVODA, VODA I SAMO VODA: Šta nedovoljan unos vode može učiniti vašem psu?
Sledeći tekstSRBIJA NA NOGAMA: PETICIJA Ne dozvolimo da se ruši spomenik psu Žući sakupila na stotinu potpisa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime