Naslovna VESTI PSI Pas Reks, neverovatnim njuhom, spasio život bebi kenguru!

Pas Reks, neverovatnim njuhom, spasio život bebi kenguru!

1
pas i kengur

Reks je nemački poenter, star deset godina, a osim pedigrea ovaj fenomenalni pas se može pohvaliti i humanošću!  Naime, kada je mama kengura pronađena mrtva na putu Reks je sa svojom vlasnicom baš tuda prolazio. Nažalost, Leoni je samo mogla da pozove veterinare i inspekciju koji bi mamu kengura sklonili sa puta. Međutim, kada su stigli kući, Reks je bio neobično nervozan i lajući kao da je hteo nešto da pokaže. Otvorila je vrata i Reks ju je tog trenutka povukao i odveo na mesto gde je bila mama kengur.
Kada su stigli, Leoni nije mogla da dođe k sebi od šoka šta je videla – bebu kengura. “Bila sam u dvorištu i on je počeo da “luduje”. Zabrinula sam se da li je pronašao zmiju ili nešto slično, ali kad smo se vratili on je bukvalno pokazao na bebu kengura”, rekla je Leoni. Očigledno je Reks osetio da u maminoj torbi ima i beba, koja je živa. “Uzeli smo je i sada se Džoi, kako smo ga nazvali, penje po Reksu, ušuškava se pored njega, a Reks ga liže”, dodala je Leoni.
Nažalost, Reks nije zauvek ostao mama ovom neobičnom prijatelju. “Jirrahlinga Vildlife Sanctuari” će biti kućište za kengura, dok ne odraste i bude u stanju da se brine o sebi u divljini!

pas i kengur

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLJUBAV NA PRVI POGLED: Pas i kunić na „prvom sastanku“!
Sledeći tekstPrelepe angore kao kućni ljubimci, a ne kao džemperi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime