Naslovna VESTI GLODARI Prelepe angore kao kućni ljubimci, a ne kao džemperi!

Prelepe angore kao kućni ljubimci, a ne kao džemperi!

0
angora kunic

Da, ova životinja zaista postoji! Ovo je pravi kunić! Iako deluje kako nekakva lutkica, ispod sveg ovog „vunastog“ krzna krije se jedno divno, ali ne i tako malo biće! J Da ne bude zabune, ova vrsta kunića poreklom je iz Ankare u Turskoj, gde se i uzgaja, a poznati su kao angorski kunići. Inače, ne postoji samo jedna vrsta angorskih kunića, već su poznati i Engleski, Francuski, džinovski i saten angore. Od ostalih vrsta angorskih kunića, poznati su i nemački, kineski, švajcarski, finski, koreanski i kunići Svete Lucije.

angora kunic

Svaka od ovih varijeteta se razlikuje bar po nečemu – ili po krznu ili po boji. Ipak, ono što je zajedničko za svakog od njih jeste da apsolutno svi izgledaju kao džinovske, pufnaste loptice u koje se zaljubite na prvi pogeld. Sigurni smo da bi ovakvog ljubimca svako poželeo u svom domu. Deca ih naprosto obožavaju! Angora kunići su veoma popularni kućni ljubimci, jer je poznato da njihova dlaka, koliko god bogata bila, ne izaziva alergije niti utiče na ljude koji već imaju problema sa preosetljivošću na životinjsku dlaku. Ipak, ako želite ovakvog ljubimca, budite spremni da se njegovim bujnim krznom bavite svakodnevno u vidu češljanja i nege dlake.

angora kunic

Tamna strana cele ove priče jeste da su Kinezi najveći izvoznici garderobe od angore, koja se dobija upravo od angorskih zečeva. Nažalost, sve životinje koje se drže u ove besmislene komercijalne svrhe, prolaze kroz nezamislive patnje tokom čupanja njihovog krzna koje se koristi za dalju proizvodnju odevnih predmeta.
Ipak, celu ovu priču vam predstavljamo u pozitivnom svetlu, jer držanje jedne ovakve životinje kao ljubimca, može biti neverovatno zadovoljstvo, ali i izvor pozitivne energije, jer sami angorski kunići su prave maze i dobrice.
Pogledajte fotke i uverite se i sami koliko su ovi kunići preslatki.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPas Reks, neverovatnim njuhom, spasio život bebi kenguru!
Sledeći tekstSJAJNO: Veverica, glavna cimerka u studentskom domu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime