Naslovna VESTI PSI PAS SA GREŠKOM: Posle sedam dana vratili kujicu u prihvatilište zbog “grešaka”...

PAS SA GREŠKOM: Posle sedam dana vratili kujicu u prihvatilište zbog “grešaka” koje je napravila

0
Pas vraćen u azil

Kada psi napuste prihvatilište da bi otišli u svoj novi dom sa novim porodicama koje bi trebalo da brinu o njima zauvek, zaposleni u prihvatilištima uvek osete olakšanje. Međutim, nekada se dogodi da stvari deluju toliko dobro da postanu sumnjive – previše su dobre da bi bile istinite. I obično se ispostavi, kao i u ovom slučaju, da osoblje s pravom strahuje za psa koji je upravo otišao.

Pas vraćen u azil

Jedna grupa za spasavanje pasa iz Španije nedavno je na društvenim mrežama podelila sliku koja će vam naterati suze na oči. Na slici je veliki, čupavi pas crne dlake po imenu Mononoke. Ova ženkica tužno leži na betonskom podu svog kaveza, glava joj je pognuta, kao da je potpuno odustala od života. Kako objava opisuje, to i nije daleko od istine.

Pročitajte i ovo: Zbog NEODGOVORNOSTI umalo ostala BEZ NOGE!

Jadna Mononoke je samo sedam dana pre ovog tužnog prizora veselo napustila prihvatilište, smatrajući da je pronašla porodicu koja će je voleti zauvek. Kada su prvi put došli u azil, oni su izjavili da su se na prvi pogled zaljubili u ovu milu kujicu i bili su spremni da joj pomažu da se potpuno privikne na novi život. Čak su napravili i gomilu fotografija Mononoke u novom domu i objavili ih svuda po društvenim mrežama, hvaleći se svojim dobrim delom i pozivajući i druge da udome starije pse.

Pas vraćen u azil

Nažalost, samo nekoliko dana nakon toga, osoblje prihvatilišta saznalo je da novi vlasnici samo zbrajaju “greške” koje je Mononoke navodno napravila. Prva je bila to što se plašila ulice, uprkos tome što su joj zvuci i mirisi bili potpuno novi, pa je strah bio razumljiv. Bojala se i ogledala jer nikada ranije nije videla sopstveni odraz, a strašno je pogrešila i što je zarežala par puta kada se osetila uznemireno i nesigurno.

Pas vraćen u azil

Uprkos tome što su zaposleni u azilu pokušali da objasne ovoj porodici koje tehnike mogu da primene u radu sa Mononoke, oni su odlučili da je bolje da je vrate u prihvatilište da ne bi morali da se “bakću sa psom koji se svega plaši”. Samo sedam dana nakon što je usvojena, Mononoke je ponovo ležala na istom mestu.

Pročitajte i ovo: LJUBICA VOLI DA SE LJUBI: Najboljeg psa na svetu niko ne želi!

Sada je na osoblju da uveri jadnu kujicu da dobri ljudi ipak postoje. Da će jednog dana, ipak, pronaći nekog vrednog njene ljubavi i nežnosti. Međutim, u to je teško poverovati ako nikada niste osetili sigurnost i poverenje u nekoga.

Pas vraćen u azil

Mononoke sada ponovo leži na vlažnom betonu umesto u toplom krevetu, okružena porodicom. Zaposleni u prihvatilištu se junački bore da joj pronađu srodnu dušu koja će je udomiti i pružiti joj sve što zaslužuje. Srećno, Mononoke, želimo ti da brzo nađeš nekoga strpljivog, pažljivog i punog ljubavi.

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZbog NEODGOVORNOSTI umalo ostala BEZ NOGE!
Sledeći tekstNJENO LICE GOVORI SVE: Trenutak kada shvata da je ostavljena.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime