Naslovna VESTI PSI ZATVOREN MESECIMA SAMUJE, JAUČE, KUKA: Slučaj prijavljen inspekciji, ali… (FOTO)

ZATVOREN MESECIMA SAMUJE, JAUČE, KUKA: Slučaj prijavljen inspekciji, ali… (FOTO)

0

Zašto bi vaš ljubimac, zenica oka vašeg, vaš najbolji prijatelj spavao u boksu ili uopšte imao boks? Izgleda kao kavez – pa nećete držati psa u kavezu, nemate zato ljubimca, nije to divlji vuk!?

U članu 57 Zakona o dobrobiti životinja stoji: “Vlasnik, odnosno držalac psa ne sme držati psa stalno vezanog na lancu ili na drugi sličan način vezanog, osim ako je vezan na produženu vodilicu.” Naravno, šetanje psa je zdravo i za njega i za vas. Ni po zakonu o dobrobiti životinja nije dozvoljeno držati životinje trajno vezane – mora im se omogućiti svakodnevno kretanje. A kakvo kretanje može imati jadna životinja koja sve vreme provodi u kavezu?

DECA U ODŽACIMA BACILA PSA POD VOZ! Zadnje što je video bila su lica kojima je verovao…

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

VLASNICA GA IZBACILA IZ STANA: Pas tužno čeka u dvorištu zgrade – pati i kopni!

Još kada se neko ovako nehumano ponaša prema svom ljubimcu, onda stvarno ne znamo šta da kažemo. Prijavljen je još jedan sljučaj držanja psa u boksu, i zapostavljanja istog.

– Ljudi moji da li može neko da pomogne ovom jadniku? Mesecima ne spavam jer po celu noć laje, plače i jauče. Boks mu je odvojen od kuće ljudi, često je bez hrane i bez vode. Gazda poliva travu oko njega a on jadan ni kapi vode nema. Tražila sam pomoć inspekcije sve do Ministarstva niko ništa ne preduzima, a pas mesecima samuje a to je već treći u par godina. Ne mogu to više gledati ni trpeti sta da radim?

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1755204017953881&set=a.495637403910555

Pas se nalazi u mestu Koprivnica, u Hrvatskoj… Slučaj je prijavila prva komšinica, međutim, još nema pomaka što se tiče izbavljanja ovog predivnog zlatnog retrivera. Apelujemo na sve institucije da se uključe!

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.