Naslovna VESTI PSI ZUKERBERGU PAS SKLOPIO POSAO: Pas po imenu „Zver“ zaslužan što je Zukerberg...

ZUKERBERGU PAS SKLOPIO POSAO: Pas po imenu „Zver“ zaslužan što je Zukerberg postao vlasnik Vots apa!

0
pas sklopio posao petface

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg može da zahvali svom psu, mađarskom puliju pod imenom Zver, što je postao vlasnik Vots apa, prenosi CNN, stoji na B92.

U trenutku kada je dogovor o prodaji aplikacije zapao u krizu i u sobi u kojoj su se vodili pregovori zavladala grobna tišina, utrčao je Zakerbergov ljubimac i skočio direktno u krilo suvlasnika Vots apa. Sklopljeno je prijateljstvo, a ubrzo je pao i poslovni dogovor.

PROČITAJTE I:

LEKCIJA VLASNICIMA: Pas Rubi preminuo zbog jedenja kolača sa prirodnim zaslađivačem!

Zakerberg je u razgovoru sa Lori Sigal za CNN otkrio detalje višemilionskih pregovora sa saosnivačem Janom Kumom i kako mu je pas pomogao u sklapanju posla. 

“Mislim da je moj pas Zver bio to tajno oružje. Bila je napeta situacija i Jan je rekao da mora da razmisli o svemu”, prisetio se Zakerberg. 

pas sklopio posao petface

U sobi je vladala grobna tišina, sve dok nije uskočio Zver. Neko vreme pas je zbunjeno stajao u sobi, da bi odjednom skočio i sklupčao se u Janovom krilu. Saosnivač Vots apa je pomilovao psa, on se ušukao i tako je sklopljeno novo prijateljstvo.

Otopila se i atmosfera, pa je Vots ap prodat za neverovatnih 19 milijardi dolara. Zver je tako dobio status kralja porodice, a ima i svoju stranicu na Fejsbuku. U oktobru 2016. godine Zakerberg je objavio sliku ćerke Maks s čupavim kućnim ljubicem, i s komentarom da je njena prva reč bila “pas”. 

Ipak, sa nekadašnjim vlasnicima Vots apa nije prošlo tako dobro. Brajan Akton, jedan od saosnivača aplikacije, napustio je Fejsbuk u septembru 2017. godine nakon što se sukobio sa Zakerbergom i izvršnom direktorkom Šeril Sendberg.

pas sklopio posao petface

Kasnije je izjavio da se oni zalažu za poslovnu praksu s kojom ne može da se saglasi. Tokom skandala sa Kembridž analitikom, tvitovao je: “Vreme je. #DeleteFacebook”. 

Onaj saosnivač kojem je Zver skočila u krilo, Jan Kum, napustio je Fejsbuk u oktobru 2018. godine, takođe zbog pritisaka da unovči aplikaciju, kao i zbog “nagomilanih frustracija”. Oni su se time odrekli ukupno 1,3 milijarde dolara.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLEKCIJA VLASNICIMA: Pas Rubi preminuo zbog jedenja kolača sa prirodnim zaslađivačem!
Sledeći tekstONI SU INSPIRACIJA SVETU: Sve nezgode i neverovatnu torturu prevazišli su svojim zajedništvom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime