Naslovna VESTI PSI Primetili ste da se vaš PAS TRESE: U narednim redovima pročitajte šta...

Primetili ste da se vaš PAS TRESE: U narednim redovima pročitajte šta to može da znači!

0

Da li ste nekad posmatrali vašeg psa i primetili da se on trese? U tom trenutku vam svašta prođe kroz glavu, te krenete da paničite da je nešto u pitanju, zar ne?

Bezbroj je situacija u kojima strahujemo za svoje ljubimce, ali da ne bismo postajali paranoični, navešćemo vam nekoliko primera zbog kojih vaš pas dolazi u ovo stanje.

NAJUSAMLJENIJI slon na svetu uskoro NAPUŠTA užasni zoo vrt u kojem je živeo!

Pod stresom je

Iako deluje kao da vaš pas uživa u svom lagodnom životu, ako ste nekad primetili da sav drhti, to može biti njegov pokušaj da se oslobodi stresa, tvrde stručnjaci. Drhtanje celog tela je pseći način da se oslobodi napetosti i lošeg iskustva. Bilo da je u pitanju susret sa komšijskim psom u parku ili vakcina kod veterinara, pas vam drhtanjem poručuje da mu treba uteha i nežan zagrljaj.

Potreban mu je prostor

Pojedinačni drhtaji, bilo kratki i oštri ili u dužem intenzitetu, koji dolaze neposredno nakon dužeg vremena druženja sa vlasnicima, naznačavaju da je vašem ljubimcu potrebno malo prostora. Iako psi u većini slučajeva vole da se igraju, maze i valjaju sa svojim vlasnicima po travi, ispitivanja su pokazala da vole i izvesnu slobodu. Ne preterujte sa zagrljajima ako primetite da vaš pas pokušava da pobegne iz takve situacije. Stavite se na njegovo mesto – čak ni najiskreniji zagrljaj ne prija ako niste raspoloženi.

Izvadili joj OKO i odsekli NOGU, ali ona nije izgubila volju za životom! (UZNEMIRUJUĆE)

Hladno mu je

Ovo je posebno karakteristično za male pse koji ne podnose baš najbolje hladnije uslove. Ako drhti i pri samom nagoveštaju da po hladnom vremenu idete napolje, pobrinite se da vaš ljubimac ima svoj topli kaputić ili ga umotajte u ćebence i ne spuštajte na tlo osim ako ne zatraži.

Pokušava da se rashladi i osuši

Sigurno ste prusustvovali situaciji kada pas istrčava iz reke ili mora i tresući se koliko je dugačak pokušava da se osuši. Isti postupak se viđa i kada mu je prevruće, a u blizini nema vode u koju bi mogao da uskoči. Kada se trese, pas oslobodi sa dlake i do 70 % vode, a isto tako snizi temperaturu svog tela za čak 3 stepena.

Ima bolove u ušima

Čest znak bolne infekcije uha je drhtanje glave psa. Pas prvo vrlo blago trese glavom, kako bi ublažio neprijatnost koju oseća. Na kraju, kako se stanje pogoršava, odnosno ako se upala ne leči, pas sve intenzivnije trese glavom, što ga ometa u normalnom funkcionisanju.

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: Magazin Novosti

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstU ŠTALI ZATEKAO UŽASAN PRIZOR: Krave se tresle od bolova, dve nisu preživele!
Sledeći tekstBivša učenica OTKRILA: Džozef PILATES je ideju za vežbe UKRAO od MAČAKA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime